Örömhír! Şoşoacă új pártot alapított és „beoltotta magát” pálinkával

Egy ilyen értékes politikus nem téblábolhat csak úgy, egyedül, nemde?

Hirdetés

Alig két hónapig bírta párt nélkül Diana Şoşoacă, a legnagyszájúbb romániai politikai jelenség. Miután február közepén még korábbi pártja, a Románok Egységéért Szövetség (AUR) is megelégelte a minősíthetetlen megnyilvánulásaival elhíresült szenátor viselkedését és kizárta soraiból, Şoşoacă most bejelentette, hogy összegründolt egy új alakulatot.

A szenátor a România TV-ben azt mondta, hogy az AUR „már nem létezik”, a népszerűsége zuhan, nem szabad hinni a „fizetett felméréseknek”. A legutóbbi közvélemény-kutatás szerint, amelyet az INSCOP készített március elején, és amelynek eredményeit nemrég tették közzé, az AUR 15,3 százalékon áll.

Diana Şoşoacă azt állítja, ő már népszerűbb Marine Le Pen francia szélsőjobbos politikusnál is, akinek a kijelentéseire már reakció sincs. „Engem senki nem hagy reakció nélkül” – mondta a szenátor. Egyébként is – folytatta –, az AUR-t az ő népszerűsége vitte előre, amióta kizárták a pártból, az alakulat már nem érdekli az embereket.

Az állítólagos új pártjáról Şoşoacă nem árult el semmit, csak azt, hogy létezik és hogy csak akkor hallani majd róla, amikor „elérkezik a pillanat” és amikor szükséges.

Hirdetés

Şoşoacă egyébként szombaton arról beszélt, hogy „az igazi román vakcina” a pálinka, ő is azzal oltotta be magát, Raed Arafat, Alexandru Rafila és Adrian Streinu-Cercel pedig „gyilkosok”, akik csúfot űztek az országból.

 

Hirdetés