Öngyilkos lett az udvarhelyi és brassói kórházi korrupciós ügy egyik vádlottja

Egy hete készült el a DNA a vádirattal.

Hirdetés

Véget vetett saját életének egy brassói üzletember, akit a korrupcióellenes ügyészség (DNA) azzal vádolt, hogy túlárazott, szükségtelen vagy nem megfelelőminőségű egészségügyi felszerelést adott el a székelyudvarhelyi városi kórháznak és a brassói járványkórháznak.

Doru Bertea fogorvos, a Chantel Sante brassói cég vezetője hétfő este felakasztotta magát otthonában, ahol egy hete háziőrizetben volt – írta a Hotnews hivatalos forrásokra hivatkozva.

Az üzletember ellen április 27-én emelt vádat a DNA hivatali visszaélésben való kétrendbeli bűnrészességért, hivatali visszaélésre történő felbujtásért, ötrendbeli megvesztegetésért és befolyással való üzérkedésért.

A korrupciós ügynek két szála van, a székelyudvarhelyi ágnak hat vádlottja van: Lukács Antal volt székelyudvarhelyi kórházigazgató, Bálint Enikő, a kórház volt közbeszerzési referense, Barczán László volt raktáros, valamint a brassói Chantel Sante cég vezetője, könyvelője és sofőrje. A brassói szálon a járványkórház igazgatója és gazdasági igazgatója is a vádlottak padjára ül. Az ügyről itt olvashat bővebben.

Szintén vádat emelt a DNA a brassói rendőrség különleges ügyosztályának volt vezetője, Emanoil Mirică ellen, aki illegálisan tájékoztatta a nyomozás részleteiről Doru Bertea üzletembernek.

Hirdetés