Oltásellenesek szíves figyelmébe: ilyen durva következményekkel járhat a koronavírus-fertőzés

Az intenzív osztály még a jobbik verzió, hiszen akár a beteg életét is követelheti.

Hirdetés

Miközben a koronavírus-járvány negyedik hulláma egyre nagyobb méreteket ölt az országban, az átoltottság mértéke még mindig csapnivaló, mivel az oltásellenesség a Facebook-akadémián virológusi és járványszakértői diplomát szerzett megmondóemberek és a kormány vérszegény népszerűsítő kampánya miatt az eget verdesi.

Pedig az oltás életeket menthet, oltás nélkül viszont súlyos következményekkel járhat a vírus elkapása – akár a fertőzött életét is követelheti.

Ezt támasztja alá egy kolozsvári férfi esete is, aki még tavaly ősszel került intenzív osztályra súlyos koronavírus-fertőzéssel, és megtapasztalta az ottani pokoli körülményeket.

Az oltási kampányért felelős hatóság közösségi oldalán megosztott videóban a Josef Ballaként emlegetett férfi – akit vélhetően Balla Józsefnek hívnak – arról beszél, milyen volt oltatlanul átvészelni a kórt.

Mint elmondta, hátborzongató élményeket élt át: volt olyan szomszédja az intenzív osztály kórtermében, akivel a nővérek hosszasan beszélgettek,

húsz perc múlva viszont már halott volt, és műanyag zsákban tolták ki a kórteremből.

A férfi a megfertőződés után öt napig otthon próbálta kezelni magát, de miután már alig tudott lélegezni, mentőt hívott.

Intenzív osztályra került,

de előtte még a sürgősségin négy órát kellett várakoznia, hogy felszabaduljon egy ágy.

Hirdetés

Mint mondta, a betegség két hónapon át kínozta: több mint egy hónapot töltött kórházban, majd otthon még egy hónapig kellett oxigénpalackot használnia, hogy megfelelően tudjon lélegezni.

Ezek után nem is volt kérdés, hogy amint idén év elején elérhetővé váltak az oltások, ő, felesége és két lánya is azonnal felvette az oltást.

Ő ugyanis meggyőződött róla, hogy a súlyos, kórházi kezelést igénylő fertőzés ellen ez az egyetlen megoldás.

 

Hirdetés