Olaszországban kapcsoltak le egy román bűnözőt, aki meg akart öletni egy temesvári újságírót

Egy szintén temesvári „kollégájával” együtt került az olasz rendfenntartók kezére.

Hirdetés

Igazi maffiafilmbe illő szakmai önéletrajzzal rendelkezik az a temesvári bűnöző, akit kedden sikerült lekapcsolniuk az olasz csendőröknek a Róma közelében fekvő Latina településen: a vád szerint egyéb, becsületes bűnelkövetői foglalatosságai mellett egy számára kényelmetlen újságírót is megpróbált kivégeztetni.

A beszámolók szerint a Lucian Boncu nevű úriembert egy szintén temesvári illetőségű kollégájával együtt vették őrizetbe,

amikor éppen tartózkodási engedélyért folyamodtak volna.

Boncu ellen éppen május 29-én emelt hivatalosan vádat a Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) gyilkosságra való felbujtás miatt.

A szervezett bűnözés elleni ügyészek szerint ugyanis Boncu megrendelte Dragoș Boța helyi újságíró meggyilkolását.

Egyúttal a Temes megyei törvényszék elfogatóparancsot is kiadott ellene.

Az ügyészek szerint Boncu

több személyt is megpróbált felbérelni arra, hogy agyonlőjék az újságírót,

Hirdetés

aki azzal húzta ki nála a gyufát, hogy a Temes megyei kokainterjesztőkről írt leleplező cikkeket.

A másik temesvári alvilági figura, akit őrizetbe vettek, Sorin Udrea, aki még 2016-ban szökött Olaszországba, közvetlenül azelőtt, hogy a temesvári táblabíróság jogerősen hat év nyolc hónap szabadságvesztésre ítélte volna bűnszervezetben való részvétel miatt.

Udrea egyébként közeli kapcsolatban áll Alina Bicával, a DIICOT volt főügyészével, aki az ellene felmerült korrupciós vádak nyomán szintén elszökött az országból. A beszámolók szerint ő segített az egykori maffiaellenes főügyésznek az olaszországi letelepedési procedúrában.

Most viszont Boncu és Udrea is az olasz hatóságok őrizetében várja, hogy döntés szülessen a Romániának történő kiadatásukról.

Hirdetés