Nincs az az ünnep, amit ne próbálna elrontani Dan Tanasă, a megélhetési provokátor

A feliratokra rendkívül érzékeny szélsőséges magyargyűlölő nem pihen.

Hirdetés

Karácsonyi ajándékot kapott a hivatásos feljelentő Dan Tanasától a Kovászna megyei tanács elnöke, Tamás Sándor, ő legalábbis annak nevezi a törvényszéktől érkező felszólítást, melyben arról érdeklődnek, hogy egymás alá helyezte-e végre a román és a magyar feliratot a megyeháza bejáratánál, illetve az épület homlokzatán.

Tanasă kétszer is feljelentette a megyei önkormányzatot, mert az épület homlokzatán és a bejárati ajtón egymás mellett volt a román és a magyar felirat. A törvényszék már tavaly ősszel Tanasának és a zsebszervezetének (Méltóságért Európában Polgári Egyesület) adott igazat az ügyben és idén júniusban pénzbírsággal is „megfenyegette” a háromszéki tanácselnököt.

„Köszönjük az ügyeletes feljelentő karácsonyi ajándékát. Ez a per is arról szól, hogy a román és a magyar felirat ne legyen egyenrangú – írja közleményében Tamás Sándor, aki szerint „így kezeli a román állam száz éve az egész magyar közösséget, minden területen igyekeznek azt üzenni, másodrangú polgárai vagyunk ennek az országnak”.

Tanasă egyébként megnyugodhat, sütheti tovább a kalácsát: a megyei tanács bejáratánál a magyar felirat a román alá került, megfelelő méretben.

Hirdetés