Nem játék: még a csendőrautóból is kiharapott egy darabot az emberekre támadó agresszív medve

Alapos felfordulást okozott az egyik hegyvidéki üdülőhelyen a nagyvad.

Hirdetés

Ismét tanúbizonyságot tett egy medve arról, hogy nem játék, még ha nem is a Székelyföldön: Erdély határától egy kőhajításnyira, a népszerű Prahova megyei hegyvidéki üdülővárosban, Buşteni-ben rontott neki az erdőben tevékenykedő embereknek.

Az incidens pénteken délelőtt történt, a beszámolók szerint a nagyvad munkások egy csoportjára támadt rá.

A nagyvad rendkívül agresszív, olyannyira, hogy még a helyszínre riasztott csendőrök járőrkocsijára is rátámadt, és kiharapott egy darabot a lökhárítójából.

Az egyik csendőr néhány felvételt is készített az éppen az autóra támadó állatról, az egyik képen jól látható, hogy az állat milyen vad dühvel rontott neki az autónak.

Az állat ezt követőben bevette magát a sűrű bokrok közé.

A helyszínre több csendőrt és rendőrt is kiküldtek, hogy biztosítsák a környéket, és ne engedjenek turistákat a közelbe.

Hirdetés

Állatorvosokat és vadászokat is odaküldtek, a gyanú szerint ugyanis az állat azért lehet ennyire agresszív, mert megsérült. A hegyimentők szerint az állapota egyre rosszabbodhat, mert hosszú ideje nem mozdult.

A terv az, hogy elkábítják és megvizsgálják.

A hegyimentő szolgálat sms-ben riasztotta a környékbelieket, hogy kerüljék el a helyszínt.

Arról egyelőre nem érkezett hír, hogy a bepöccent nagyvad bárkiben is kárt tett volna, eddig az egyetlen áldozat a megrongált járőrkocsi.

Hirdetés