Képünk illusztráció

Nagyon Románia: lejtős területre építtet focipályát egy városi önkormányzat

Mit lehet tenni, hiszen a város is domboldalra épült, mondja a polgármester.

Hirdetés

Agyzsibbasztó meleg lehetett a napokban a Vaslui megyei Huși nevű városban, s emiatt talán nem is ártott volna elhalasztani a helyi önkormányzat havi ülését, melyen született egy olyan döntés, aminek hallatán az ember csak áll és pislog, mint faltörő kos a fotocellás ajtó előtt.

Szóval az történt, hogy a testület úgy döntött, hogy új focipályát építtet a településen, csak hát ezt valamiért egy lejtős területen képzelték el. De nem akármilyen lejtőcskét képzeljen el a Tisztelt Olvasó, hanem egy olyat, ahol a parcella két vége közti szintkülönbség a 7 métert is meghaladja.

A kivitelező jelezte is a meglehetősen komoly problémát a városházának, majd közölték, hogy az egymillió lejes munkálatokon kívül további 400 ezerre lenne szükség ahhoz, hogy a sportpályát rendeltetésszerűen lehessen használni.

Ioan Ciupilan polgármester a Vremea Nouă portáljának őszintén bevallotta, ő csak most értesült erről a problémáról, neki nem szóltak a lejtős területről. „De hát mit tenni? Az egész város lejtős területre épült” – tette fel a cseresznyét a habos torta tetejére az elöljáró. Ha már a teljes román foci elindult a lejtőn, talán ezen sem kéne olyan nagyon csodálkozni…

Hirdetés