Nagyon nem jó irányba tart a járványhelyzet Kolozs megyében: 707 új eset egyetlen nap alatt

Egyelőre Szeben megyében a legmagasabb a fertőzési ráta, de ha ez így folytatódik, akkor már nem sokáig.

Hirdetés

Szerdán ismét a tízezret közelíti a napi országos esetszám: 9799 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak. Összehasonlításképpen érdemes feleleveníteni, hogy kereken egy héttel ezelőtt ez a szám több mint ezerrel (8651), két héttel ezelőtt pedig közel négy és félezerrel (5343) alacsonyabb volt. Igaz, az is fontos, a járvány kezdetétől számítva a második legtöbb tesztelést végezték el az elmúlt 24 órában.

A 38 863 minta 25,21%-a bizonyult pozitívnak a Covid-19-re. Ebből 2074 az újratesztelések száma.
A napi járványjelentések egyik legszomorúbb száma ismét rekord magas: kedd reggeltől szerda reggelig 203 halálesetet hoztak összefüggésbe a járvánnyal.

A legfiatalabb elhunyt a húszas éveiben járt, hárman a harmincas éveiket taposták, öten a negyvenes korcsoportba tartoztak, míg a többiek idősebbek voltak. Öt esetben nem tudják, hogy volt-e az elhunytnak társbetegsége, két esetben nem szerepel a jelentésben.
A kórházakban jelenleg 12 687 beteget ápolnak, 1 092-en intenzív terápiás ellátásra szorulnak.

Hirdetés

A megyei adatok szerint Bukarest (946) után Kolozs megyében van a legnagyobb baj. 707 új esetet regisztráltak egyetlen nap alatt – ez a valaha mért második legmagasabb szám. Ennek megfelelően a 14 napra számított fertőzési ráta 6,9 ezrelékre ugrott. Az országban csak Szeben megyében magasabb a fertőzöttség, ahol ez az együttható 7,19 ezreléken áll, miközben 362 új fertőzést regisztráltak. Ha maradnak a mostani számok, már csak idő kérdése, hogy Kolozs megye országosan az első helyen szerepeljen a fertőzöttség tekintetében.

Hirdetés