Most már értjük: nem azért ódzkodnak az oltástól, mert a vakcinától félnek, hanem azért, mert a tűtől

Az oltási kampány koordinátora legalábbis ezt a magyarázatot találta.

Hirdetés

Érdekes magyarázatot talált Valeriu Gheorghiță, a koronavírus elleni romániai oltási kampány koordinátora, hogy miért ódzkodnak az emberek attól, hogy beoltassák magukat.

A katonaorvos annak kapcsán nyilatkozott, hogy a hétvégén három napos oltási maratont szerveztek Bukarestben, ahol két helyszínen, éjjel-nappali üzemben több mint 18 ezer embert kapta meg a védőoltást.

Nos, annak kapcsán, hogy az oltási akció során ő maga is több tucatnyi vakcinát beadott, elmondta: az emberek jelentős része nem is magától az ostobábbnál ostobább összeesküvés-elméletek révén befeketíteni akart vakcináktól ódzkodik, hanem magától a szuritól.

Vagyis konkrétan attól, hogy beléjük döfik a tűt.

Merthogy azt hiszik, hogy fájni fog.

Igaz, az arányok nem egyformák a két nem körében: a nők ugyanis kevésbé félnek a tűszúrástól, mint a férfiak, amiért ezúton is kifejezzük legmélyebb tiszteletünket.

Hirdetés

Gheorghiță ennek apropóján arról biztosított mindenkit, hogy a szúrás nem fáj, nyugodtan lehet oltakozni.

Ezt pedig saját tapasztalatból is meg tudjuk erősíteni.

Sőt azért sem árt minél több embernek beoltatni magát, mert közben Ioana Mihăilă egészségügyi miniszter meglebegtette, hogy azokon a településeken, ahol kellően nagy számú ember kapta meg az oltást, még jóval ősz előtt eltörlik a szabadtéri maszkhasználat kötelezettségét.

Hirdetés