Minden akadály elhárult a mexikói román maffiafőnök kiadatása elől – hírek kedden

Amennyiben vásárolt az elmúlt napokban 160 grammos kiszerelésű Tahini Al'Fez szezámmagpasztát, azonnal vigye vissza a boltba, szalmonellával fertőzött lehet. TikTok-élőben bántalmazta a feleségét egy máramarosszigeti férfi.

Hirdetés

„Asta înseamnă să fii mafiot!”

Megsüvegelendő teljesítményt tudhat magáénak Florian Tudor nevű hazánkfia, aki mert nagyot álmodni, és a jól csengő Riviera Maya néven, kitűnően működő bűnszervezetet alapított a világ egyik legtöbb gengszterklubjával rendelkező országában, Mexikóban.

Az El Tiburón, azaz a Cápa becenévre hallgató maffiafőnök jelenleg az Altiplano maximális biztonságú börtönben tölti a napjait, ám hamarosan egy romániai zárka kényelmére fogja cserélni a latin-amerikai priccset.

Történt ugyanis, hogy Tudor kérelmet nyújtott be az ellene indított mexikói eljárás megszüntetése érdekében, mivel szerinte a mexikói külügyminisztérium nem döntött időben a kiadatásáról.

Egy szövetségi bíróság azonban elutasította a keresetét, és helyben hagyta azt a tavalyi ítéletet, amelynek értelmében a román kormány kiadatási kérelme alapján teljesülnek a nemzetközi kiadatás jogszabályi követelményei. A kiadatásáról szóló döntés meghozataláig a Cápa az Altiplano vendégszeretetét fogja élvezni.

Florian Tudort letartóztatásakor azzal vádolták meg, hogy egy olyan 78 főből álló bűnözői csoportot vezetett, amely speciális szoftverekkel klónozott bankkártyákat. A digitális kasszafúrók 280 millió dollárt loptak így el, amelynek nagy részét hazaküldték Romániába.

Hogy ebből az összegből mennyi járult hozzá a román GDP-hez azt nem tudni, de dicséretes a hazafias hozzáállás, hogy itthon tervezték elkölteni, befektetni, tisztára mosni. A szervezet műveleti bázisa Cancunban volt.

A mexikói hatóságok továbbá nemzetközi emberkereskedelemmel, zsarolással és minősített emberölés bűntettének kísérletével is vádolják az el patrónt, akit Romániában is gyilkosságra való felbujtással, zsarolással és bűnszövetkezet létrehozásával vádol a DIICOT. Innen szép nyerni!

Szalmonellafertőzés gyanúja miatt hív vissza egy terméket a Kaufland, a Mega Image és a Carrefour

Az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság (ANSVSA) kedden bejelentette, hogy a Kaufland, a Mega Image és a Carrefour egy szalmonellagyanús terméket von ki az értékesítésből.

A visszahívás a 160 grammos kiszerelésű Tahini Al’Fez szezámmagpasztát terméket érinti, amely két különböző címkével került forgalomba. A fogyasztók biztonsága érdekében a gyártó, az AB World Foods LTD UK, és a romániai importőr, a Parmafood Group Distribution SRL, gyorsan cselekedett, és kivonta a termékeket az értékesítésből.

Az ANSVSA és az érintett üzletek kérik a fogyasztókat, hogy azonnal vigyék vissza az érintett terméket abba az üzletbe, ahol vásárolták. A Parmafood Group Distribution SRL által forgalmazott egyéb termékeket, beleértve az AB World Foods LTD UK egyéb termékeit, nem érinti a visszahívás.

Hirdetés

A visszahívással és a termékkel kapcsolatos további információk az ANSVSA honlapján és az érintett üzletekben érhetők el.

„Ivan, ne!” 

Nyomozást folytat a Máramaros megyei rendőrség miután több bejelentést kaptak arról, hogy egy havasmezői férfi megverte a feleségét, és mindezt a TikTok-on közvetítette. Az eset július 13-án, szombaton este történt.

A felhasználók által elmentett felvételeken látható, ahogy a férfi többször megüti feleségét, aki kétségbeesetten kiabál: „Ivan, ne! A videófelvételt a leordinai rendőrök is látták, akik azonnal intézkedtek.

„Miután az egyik közösségi oldalon megjelent egy videó, amelyen egy férfi állítólag fizikailag bántalmazta feleségét, a rendőrök hivatalból feljelentést tettek, és az ügyészség koordinálásával folytatják a nyomozást családon belüli erőszak bűncselekménye miatt indított büntetőeljárásban” – közölte a Máramaros Megyei Rendőr-felügyelőség.

Az eddig lefolytatott eljárásból kiderült, hogy a bántalmazó férj 39 éves, a felesége 43 éves, és mindketten havasmezői lakosok.

A kockázatfelmérő űrlap kitöltését követően a hatóságok úgy ítélték meg, hogy nem áll fenn közvetlen veszély az agresszor ideiglenes távoltartásának elrendeléséhez.

 

 

Hirdetés