Illusztráció (Fotó: Székelyhon/ Beliczay László)

Két medvetámadás is volt péntek délelőtt a Székelyföldön

Mindkét áldozat súlyosan megsérült.

Hirdetés

Nem unatkozik a Hargita Megyei Mentőszolgálat: péntek délelőtt két medvetámadáshoz is riasztották a mentőegységet. Nem sokkal kilenc óra előtt a gyimesközéploki Bükkhavasban támadt rá egy medve egy 58 éves tehénpásztorra. A vadállat a férfi kezét és a fejét is megmarcangolta, ezt követően az áldozat eszméletét vesztette. Amikor magához tért, telefonon kért segítséget a 112-es segélyhívószámon. Állapota stabil, a helyi polgármester elmondása szerint szerencséje volt, hogy a juhászkutyák elüldözték a vadat. Jelenleg a csíkszeredai kórház sürgősségi osztályán ápolják.

Péntek dél körül egy másik medvetámadáshoz is riasztották a mentőszolgálatot: egy 50 éves nőt Madéfalva területén, egy mezőn kapta el a medve. Karján, nyakán és mellkasán is harapási sérülések vannak. Súlyos állapotban volt, amikor családtagjai rá találtak, először hazavitték, majd mentőt hívtak hozzá. Orvosai elmondása szerint állapota válságos.

Az elmúlt két hét során két másik medvetámadás is történt, az újabb esetek elkerülésére talán nem ártana, ha a hatóságok is hatékonyabban közbelépnének.

Hirdetés