Másfél év kellett, mire lebukott: beépült a rendőrségbe egy nyolc osztályt végzett férfi – vasárnapi hírmix

Tengerbe fulladt egy 11 éves fiú. A nagyváradi repülőtér alapos káoszt idézett elő, miután összekeverte két járat utasainak csomagjait.

Hirdetés

Egy és fél évig játszott rendőrt egy 8 osztályt végzett ploiești férfi

Ismerjük a régi meséket: Mátyás király szegény embernek adja ki magát, hogy tesztelje a népet. Jézus Krisztus és Szent Péter inkognitóban. Mi kérünk elnézést, hogy mindez már nem csupán szép legenda, hanem a valóság: egy csupán 8 osztályt végzett 25 éves férfi rendőrnek adta ki magát e mioritikus hazában.

Ploiești városában egy büntetett előéletű férfinek sikerült infiltrálódnia a rendőrség köreibe. Egyenruhát, engedélyt és jelvényt, sőt, fegyvert vásárolt magának, egy és fél év alatt pedig olyan mesterfokon hazudozott mindenkinek, hogy a „kollégái” azt hitték, közülük való.

A Costin Oprea névre hallgató álrendőr mindeközben razziákra járt és tanúkat is kihallgatott egyes esetekben. Olyannyira beilleszkedett, hogy kollégái néhol a tanácsát is kérték közbeavatkozáskor.

Az ügyészek által csak kényszeres hazudozóként jellemzett személy beépült a Prahova megyei rendőrség szinte valamennyi struktúrájába, ami lehetővé tette számára, hogy sofőröket igazoltasson és kutasson át, sőt, hogy hozzáférjen a nem nyilvános betekintésre szánt dokumentumokhoz is.

Mint azt a Digi24 portál is részletezi: „Hihetetlen módon, egy ügyes csaló és vesztegető finom képességeit demonstrálva, Oprea Costinnak sikerült megközelítenie és kapcsolatba lépnie a Prahova Rendőrségi Intézet szinte valamennyi rendőrségi struktúrájának rendőrtisztjeivel, mi több, még azt a benyomást is keltette bennük, hogy ő a Különleges Műveleti Osztály vagy a SIPI (a Belügyminisztérium Hírszerzési és Belső Védelmi Szolgálata) rendőrtisztje” – olvasható az ügyészségi jelentésben, amelyet a ziarulincomod.ro idéz.

Costin Oprea végül azzzal bukott le, hogy egy személy feljelentette a rendőrségen csalás miatt, és a Ploiești Ítélőtábla 2024. augusztus 21-én előzetes letartóztatási parancsot adott ki a csaló ellen, akit folytatólagosan elkövetett hivatali visszaéléssel vádolnak.

Csomagcsere a nagyváradi repülőtéren

Mostanában egyre többet hallani arról, hogy a személyzethiánnyal és egyéb viszontagságokkal küzdő légitársaságok megkeserítik az utazni vágyók és kényszerülők életét.

Legutóbb Nagyváradon történt egy ilyen kellemetlen eset: a törökországi Antalya célállomásra utazók csomagjai az egyiptomi Hurghadában kötöttek ki, és fordítva: az észak-afrikai térségbe utazók csomagjai Törökországban.

Hirdetés

A kora esti repülőjáratokra felszálló nép mindkét repülőtéren legalább 3 órát várakozott, mire valakik méltóztattak tenni az ügy előremozdítása érdekében – természetesen mi mást: papírokat kellett kitöltögetniük.

Miután a körülbelül 360 utast (azaz két 180 férőhelyes repülőgép utasait) érintő szombati káosz megoldásán a nagyváradi repülőtér alkalmazottai egész éjszaka dolgoztak, az utasok még mindig nem jutottak hozzá a csomagjaikhoz vasárnap délben. Több felháborodott turista is közölte, hogy kisgyerekekkel vannak, a csomagukban tejpor, csereruha van, többük betegséggel él – például cukorbeteg, gyógyszerre van szüksége, vagy alvási apnoéval küzd éjszaka, amire szintén gyógyszerre van szüksége.

11 éves kisfiú veszett a tengerbe

A zeteváraljai víztározóban eltűnt székelyföldi fiatal férfi esete után újabb tragédia történt víz mellett: egy 11 éves kisfiú fulladt a Fekete-tengerbe.

A Konstanca mellett található Zoom Beach nevű partszakaszon történt az eset vasárnap. A gyerek eltűnését követően fél órával később értesítették csak a hatóságokat.

A mentés elkezdődött, a kisfiút megtalálták és kihúzták a vízből. Ezután újraélesztési manövereket is végeztek rajta, sajnos sikertelenül.

 

Hirdetés