Már a szennyes miatt sem kell aggódni, a telefon a mosást is elintézi helyettünk

Egy román startup leveszi a mosás terhét a vállunkról. Mint annyi minden másra, erre is fejlesztettek egy mobilalkalmazást.

Hirdetés

Lassan semmi dolgunk nem lesz, mint az, hogy pénzt keressünk azért, hogy legyen mit elkölteni olyan – a maga együgyű módján zseniális, de a hétköznapi ember számára teljesen felesleges – szolgáltatásokra, mint például a mobilalkalmazás, amelyik elintézi helyettünk a mosást. Az ötlet mindössze annyiból áll, hogy az applikáció kapcsolatot teremt a szállítók és a mosodák között, mentesítve ezzel a mosás terhe alól a rendkívül elfoglalt embereket. Bár manapság nem nagy ügy a mosás, a modernebb mosógépek már meg is szárítják a ruhákat, ettől függetlenül úgy tűnik, mégis van létjogosultsága ennek a szolgáltatásnak.

A drop&go alkalmazásba 300 ezer eurót fektetett be egy román startup, amelyik az ételek házhoz szállításának ötletéből merített ihletet. A vállalkozó szerint Romániában is egyre gyakoribb, hogy az emberek nem szánnak időt a háztartások vezetésével járó rutinra, inkább megbíznak egy szolgáltatót, hogy végezze el a feladatot, és az így felszabadult időt hasznosabb dolgokra fordítják. A mobilalkalmazás használata minimális erőfeszítést igényel, a szolgáltató átveszi a szennyest, elviszi a mosodába, ahol ezeket gondosan kimossák, majd visszaviszi az ügyfélnek. Mindehhez vállfákat és simítózáras tasakokat is biztosít. A rendkívül elfoglalt emberek három időintervallum közül választhatnak, hogy mikor szeretnék átadni, illetve átvenni a szennyesüket, és több helyszínt is beállíthatnak annak függvényében, hogy otthon, esetleg a munkahelyen akarják az ügyet lebonyolítani (mondjuk azt nem nagyon értjük, miért vinné be valaki a szennyesét a munkahelyére, hiszen ilyen erővel simán elvihetné a mosodába is, de mindegy).

Ez az alkalmazás jelenleg Bukarestben működik, viszont Temesváron is létezik egy hasonló elven működő vállalkozás, amelyik számára vissza nem térítendő támogatást is nyújtott az EU.

Hirdetés