Pont egy hülye járvány miatt mondok le a népszerűséghajhász ételosztásról – gondolta egy polgármester

Zsibó elöljárójáról van szó, aki nem csupán gondolkodott, hanem cselekedett is.

Hirdetés

Attól, hogy koronavírus-járvány van, még nem maradhat el a tömeges élelmiszerosztás – döntötte el Zsibó önkormányzata.

És ha már eldöntötte, akkor ennek szellemében cselekedett: szerdán kivonultak az egyik helyi, zömmel romák által lakott utcába, és egy teherautó platójáról több zsáknyi burgonyát és kenyeret osztottak szét a helybelieknek.

A beszámolók szerint az ortodox húsvét alkalmából osztogatták az élelmiszereket.

Mint köztudott, felelős hatóságok ilyenkor, járvány idején vagy nem is szerveznek ilyen akciókat, vagy ha igen, akkor gondosan odafigyelnek arra, hogy az emberek felelősen betartsák tisztes távolságot egymás között.

Na most a zsibói önkormányzat nem foglalkozott ilyen bohóságokkal.

A felvételeken az látható, ahogy a több tucatnyi kedvezményezett sűrű csoportokban áll a teherautó mellett, várva, hogy neki is jusson az ajándékból.

Hirdetés

Az önkormányzat a sajtónak nem nyilatkozott, ugyanakkor a katasztrófavédelemmel közölték: mintegy ezer szociális szempontból sérülékeny helybelinek, illetve hozzátartozó nélküli időseknek osztottak csomagokat.

A katasztrófavédelem szerint nem a legszerencsésebb módon zajlott az osztogatás, de a rendőrség azt közölte: a csoportosulás mintegy három percig tartott, ezt követően a rend őrei közbeléptek, és mindenkivel betartatták a szükséges távolságot.

Remélhetőleg a koronavírussal is.

Hirdetés