Magyarországi pénz után magyarországi focista is érkezett a Sepsi OSK-hoz

Tamás Márk a lengyel Slask Wroclawtól került a székelyföldiekhez, a védő tavaly a magyar válogatottban is bemutatkozhatott.

Hirdetés

Hiába van évek óta „magyar klubként” elkönyvelve, a Sepsi OSK-ban mindeddig elsősorban románok rúgták a labdát, néhány székellyel és külföldivel kiegészítve.

Anyaországi játékos csupán 2018 őszén, fél évig volt a szentgyörgyieknél, Prosser Dániel azonban alig 3 meccs és 1 gól után ment vissza a Puskás Akadémiához. (Jelenleg 28 évesen klub nélküli focista.)

Most viszont jött a 28 éves, székesfehérvári születésű Tamás Márk, középhátvéd posztra, két évre szerződtetve. Az elmúlt két szezonban a lengyel Slask Wroclawnál játszott (52 meccs, 2 gól), előtte pedig az NB I-ben Felcsúton és Diósgyőrben kergette a lasztit (153 meccs, 4 gól). Tavaly ősszel, Andorra ellen a válogatottban is bemutatkozott, igaz, az utolsó percben cserélte őt be Marco Rossi.

A Sepsinek a csapatkapitány Bogdan Mitrea távozása miatt volt szüksége új belső védőre, akit a múlt héten 250 ezer euróért kivásárolt ki szerződéséből az Universitatea Craiova.

Hirdetés