Maci és pillangó alakú ecstasy-tablettákat árult Jászvásáron Robert de Niro

Nem, mi nem kaptunk az anyagból.

Hirdetés

Nagyjából meggyőződésünk, hogy Románián kívül a világ kevés országában – vélhetően csak a legegzotikusabb, úgynevezett harmadik világbeli területeken – fordulhatott volna elő olyan bűncselekmény, amelynek elkövetőjét most kábítószer-terjesztés miatt kapcsolta le a rendőrség.

Az 53 éves jászvásári férfit még a hét elején kapták el, miután tetten érték különösen veszélyes kábítószer értékesítése közben.

A Moldva fővárosában található otthonában tartott házkutatás során több mint 1300 ecstasy-tablettát találtak, amelyek a gyerekek bizalmának hatékonyabb elnyerése érdekében aranyos maci és pillangó alakúak voltak.

Nos, kiderült, hogy az érintett úriember nem most követett el először bűncselekményt. Viszont az első dobása kétségtelenül kreatívabb és pofátlanabb volt.

Egy társával együtt személyi igazolványt hamisított, amivel több bankot is sikerült átvernie, és jelentős összegű hitelt vett fel.

A banki ügyintézők alaposságába vetett hitet alaposan kikezdheti az a tény, hogy a személyi igazolvány Robert De Niro nevére szólt, ráadásul úgy, hogy a tulajdonos fényképe helyén tényleg a Taxisofőr legendás főszereplőjének arca volt látható.

Hirdetés

Arról már nem is érdemes említést tenni, hogy az igazolványban lakcímként a jászvásári Örökkévalóság nevű temető egyik parcellája szerepelt, a szülők neve rovatban pedig az Anthony és a Madonna nevet tüntették föl.

A turpisságra végül mégiscsak fény derült (az érintett, a fent említett igazolvány alapján a hitelt megítélő banki ügyintézők sorsára azért kíváncsiak lennénk), és a wannabe De Nirot 2011-ben kilenc év szabadságvesztésre ítélték okirat-hamisítás, hamis okirat felhasználása és csalás miatt.

Azért ehhez képest a maci alakú ecstasy terítése tényleg rangon aluli.

Már ha nem Leonardo DiCaprio néven művelte.

Hirdetés