Illusztráció: pixabay.com

Koronavírus: 168-ra emelkedett a romániai fertőzöttek száma (FRISSÍTVE)

Hétfő reggelre 19 új esetet azonosítottak, délutánra újabb 10 beteget jelentettek be.

Hirdetés

158-ra emelkedett hétfő reggelre a bizonyított koronavírus-fertőzöttek száma, miután 19 új esetet azonosítottak. A területi eloszlásuk a következő: Arad – 4 eset, Ilfov megye – 3, Vâlcea – 2, Temes – 2, Bukarest, Kolozs, Szilágy, Buzău, Ialomiţa, Hunyad, Galac, Suceava – egy-egy eset.

Az új esetek 19 és 54 év közötti személyek és karanténban vagy önkéntes házi karanténban vannak, a többségük Olaszországból, ketten pedig Ausztriából és Németországból érkeztek haza korábban.

A fertőzötteket bukaresti, iaşi-i, kolozsvári, temesvári, craiovai és konstancai kórházakban ápolják, egészségi állapotuk jó.

FRISSÍTÉS: A hatóságok 18 órakor újabb 10 koronavírussal fertőzött betegetről számoltak be, ezzel 168 esetnél tartunk. Négyen bukarestiek, két beteg ilfovi, de Constanța, Teleorman, Neamț és Maros megyében is van már egy-egy újabb fertőzött. Egy friss táblázat szerint Románia jelenleg a 35. helyet foglalja el a világranglistán a fertőzéses esetek tekintetében, Írország (170 beteg) és Lengyelország (156) között.

Hirdetés