Kolozsvárra jön a Tesla – hírek hétfőn

Az égbeszökő árak ellenére növekedett Romániában az új személygépkocsik és a használt autók piaca. Valamint megtréfált a bankautomata egy férfit: kiadta a kért összeget, de másnak.

Hirdetés

Hamarosan Kolozsváron is kapható lesz Elon Musk elektromos autója 

Kitűnő üzleti lehetőség nyílik azok számára, akik legalább 5000 négyzetméter nagyságú telekkel rendelkeznek Kolozsváron, amin egy minimum 1500 négyzetméter alapterületű épület található, és mindemellett egy legalább 100 autó befogadásra alkalmas parkolót is fel tudnak mutatni.  

Ha adottak ezek a feltételek, akkor a telek tulajdonosa jó eséllyel szállhat versenybe azért, hogy vele kössön üzletet Elon Musk, aki azt vette a fejébe, hogy Bukarest után Kolozsváron nyitja meg a második romániai Tesla-kirendeltséget. 

„Figyelem, Kolozsvár! Megfelelő autókereskedéseket keresünk az új kolozsvári Tesla Center számára” – ezzel a felhívással keresi az amerikai elektromosautó-gyártó az új kolozsvári telephelyét. 

A Tesla nemcsak Romániában, hanem Lengyelországban is, a Balti-tenger partján fekvő Gdanski-öbölnek is nyit egy újabb telephelyet. 

A bukaresti Tesla Központ a 3. szektorban található, a Splaiul Unirii 355. szám alatt, ahol a bemutatóterem mellett egy szervizközpontot is üzemel.  

Úgy vesszük az új autót, mintha olcsó lenne 

Autóval kezdtük, autókkal folytatjuk.

Nagyszerű hónapon vannak túl a romániai autókereskedések, különösen, ami az új autók értékesítését illeti, hisz júniusban, éves összevetésben 12,03 százalékkal bővült az új személygépkocsik piaca – derül ki a romániai autógyártók egyesülete (ACAROM) közleményéből.  

Júniusban az új személygépkocsik piaca 62,13 százalékkal bővült az előző évhez képest, az első nyári hónapban 21 358 autót írattak forgalomba.  

Az idei év első hat hónapjában 82 505 új autót írattak forgalomba, míg 2023 azonos időszakában 73 645 darabot.  

A használt autók piaca ennél is gyorsabb ütemben, 22,76 százalékkal nőtt. Az első félévben 151 546 használt személygépkocsit írattak első alkalommal forgalomba Romániában, míg az egy évvel korábbi adatok szerint 123 443-mat.  

Ha még nem vesztek el a számok tengerében, akkor azt is elmondjuk, hogy az első alkalommal forgalomba íratott használt autók száma 25 550 volt júniusban, ez 2,24 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest. 

És akkor lássuk, mely gyártók dörzsölhették leginkább a tenyerüket, azaz álljon itt a romániai top 10 új autó rangsora:   

Dacia = 26 018 db. 

Toyota= 7 088 db. 

Renault = 5 811 db. 

Hirdetés

Skoda = 5 779 db. 

Hyundai = 4.852 db. 

Volkswagen = 4,677 db. 

Ford = 3.630 db. 

Suzuki = 2.878 db. 

Mercedes = 2.695 db. 

BMW = 2.505 db. 

Az élen továbbra sincs változás, évek óta a Dacia a legnépszerűbb új autó Romániában, de a Toyota és a Renault dobogós helyezései sem nevezhetők meglepetésnek.  

Ezer euróval vert át a bankautomata egy konstancai férfit  

Nemcsak az ember, a gép is hibázik néha. Ennek lett a kárvallottja egy konstacai férfi, aki ötezer lejt akart felvenni egy bankautomatából, ám az közölte vele, hogy márpedig nem ad neki pénzt. Az ügyfél tudomásul vette a visszautasítást, és úgy tervezte, másnap visszatér.  

Ahogy elhagyta a helyiséget, a makacs automata meggondolta magát és kiadta a kért összeget, amit egy másik kliens találta meg. Mivel nem volt becsületesség híján, fogta a pénzt és bement vele a rendőrségre, ahol jelentette az esetet.

A rendőrök kitörő örömmel számoltak be a követendő állampolgári magatartásról, és közölték, hogy azonosították a pénz tulajdonosát, így a férfi, ha néhány napos késéssel, de hozzájutott az ötezer lejhez.  

Mindig jó ilyen történeteket olvasni.  

 

Hirdetés