Kiakadt a polgármester az Avram Iancut ünneplők szemetelése miatt (FOTÓK)

Oltári nagy kupit hagytak maguk után a hétvégi megemlékezés helyszínén.

Hirdetés

Avram Iancura emlékeztek halálának 150. évfordulóján vasárnap a Hunyad megyei Cebén (Țebea), ahol az 1848-as román nemzeti hőst eltemették 1874-ben. A megemlékezésen minden évben több ezren vesznek részt és a román állam is képviselteti magát a legmagasabb szinteken. Nicolae Ciucă miniszterelnök és a kormány több minisztere is ott volt idén az ünnepségen.

Csakhogy a vasárnapi ünnepi pillanatok hétfőre elmúltak, ami pedig a helyükön megmaradt, az a szemét. Iszonyú sok szemét.

Erre hívta fel a figyelmet hétfőn a Cebét is magában foglaló Körösbánya (Baia de Criș) polgármestere, aki a Facebookon tett közzé pár fotót az állapotokról. Mihai Liviu Gorcea azt írta: ha a megemlékezés helyszínén továbbra is ott kívánnak lenni standjaikkal a kereskedők és árusok, a jövő évtől fizetniük kell. Mégpedig egy visszatéríthető területbérleti díjat, amit akkor kapnak vissza, ha az esemény után feltakarítanak maguk után, összeszedik a szemetet, amit a résztvevők hagytak ott. A polgármester szerint erről önkormányzati határozat születik a következőkben.

Hirdetés