Kampányőrület: a világon először átadták egy fel sem épült stadion nem létező gyepszőnyegét (VIDEÓval)

Voltak jelöltek, akik röhögtették magukat az elmúlt hetekben, na de azért ilyesmire mi sem számítottunk. Ez is Románia.

Hirdetés

Mint mindennek, a stadionok építésének is megvannak a maga szabályai, többek között az, hogy a gyepszőnyeget csak a legvégén telepítik, hiszen a játéktéren hely kell a munkagépeknek, teherautóknak és egyéb felszereléseknek.

De Romániában mindig is fittyet hánytak a szabályokra, főleg a választások körül, így aztán Târgoviște szociáldemokrata párti polgármestere, Cristian Daniel Stan a kampány hajrájában megfordíttatta a dolgokat, hogy a legkönnyebben és leggyorsabban elvégezhető munkálat eredményével még időben dicsekedhessen választóinak.

Igaz, így is csak a fű telepítésének megkezdéséről tudott beszámolni a város polgárainak, pedig korábbi ígérete szerint már a választások eredeti időpontjában, azaz júniusban végezni kellett volna az Eurgen Popescu-stadion átépítésével. Ez olyannyira távol van, hogy még az alapozással sem végeztek, és a már több mint egy éve első ligás Chindia csapata azóta is Ploiești-en rendezi hazai mérkőzéseit. Mi több, a régi lelátó bontása még el sem kezdődött, és a világítás tartóoszlopainak helyét sem fúrták ki.

De a polgármester kampány klipjében büszkén jelenti ki: „Íme, a borúlátás ellenére zajlik a munka. És nem is fog leállni!” Nem is áll le, ha ott a sajtó: polgármester pár hónappal ezelőtt például a serényen dolgozó munkások között nyilatkozott a stadionban, de ahogy távoztak az újságírók, eltűntek a dolgozók is, előrelépés azóta sincs.

Az már csak hab a tortán, hogy a közbeszerzésen odaítélt munkálatok elnyerőiről is kiderült, hogy hamis szakértői bizonylatokat mutattak fel…

Hirdetés