Fotó: Adevărul.

Járványos indulatok: padlásra zárta az Olaszországból hazaérkező fiatalt a család

Az ilyenfajta önbíráskodás nem vezet jóra. Amint az alábbiakból kiderül.

Hirdetés

Járvány idején nem árt az óvatosság. Ez tény. Ha viszont az óvatosság önbíráskodásba torkollik, az már baj.

Ez történt a Máramaros megyei Nagykörtvélyesen. A múlt héten, amikor Olaszországban kezdett forróvá válni a talaj a vendégmunkások lába alatt, az óvatosabbak úgy döntöttek, hazatérnek. Így tett egy nagykörtvélyesi fiatalember is. Igen ám, csak amikor hazaért, a család azzal fogadta, hogy örülünk neked, de bocs, lehet, benned van a koronavírus, tehát irány fel a padlásra, ott fogsz lakni egy ideig.

De hahó, mondta a fiatalember, teljesen jól érzem magam. Ráadásul Olaszországnak azon a részén dolgoztam, ahol nem ütötte fel a fejét a kór. Nem baj, hangzott a válasz. Arra tessék, felfele!

Mit tehetett volna a feltehetően családszerető és engedelmes fiatalember? Felment a padlásra és ott lakott jó pár napig. Múlt vasárnap azonban elpattant a húr. A bezárt ember valahogy alkoholhoz jutott, felhajtott a garatra, aztán közölte a Facebookon, hogy ennyi volt, véget vet az életének, mert nem bírja tovább a padláslétet.

Hirdetés

A barátok természetesen riasztották a rendőröket, akik kiszabadították a „foglyot”, bevitték a nagybányai kórházba, ahol kivizsgálták és végül beutalták. De nem a fertőző, hanem a pszichiátriai osztályra.

Tanulság: az önbíráskodás nem megoldás. Ha valami baj van, forduljunk orvoshoz. Ha meg nincs, hát öleljük meg szeretteinket.

Hirdetés