Megjelent a rendőrség egy illegális kutyaviadalon, a szervezőket őrizetbe vették (VIDEÓval)

Sajnos még mindig vannak olyan idióták ebben az országban, akik ezzel a barbár szórakozással próbálják kompenzálni saját kisebbségi komplexusukat.

Hirdetés

A Brassó megyei rendőrség kilenc állatkínzót vett őrizetbe pénteken, akik illegális kutyaviadalokat szerveztek Kolozs és Szilágy megyében. A rendőrök az állatviadal szervezőit, és résztvevőit épp egy ilyen harcoltatás közben érték tetten, közülük többen külföldi állampolgárok – ellenük állatviadal szervezése és állatkínzás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A házkutatások során 76 olyan kutyát foglaltak le és helyeztek el különböző menhelyeken, melyeket erre a barbár szórakozási formára használtak fel. Közülük többen súlyosan megsérültek korábbi viadalokon, ők állatorvosi ellátásra szorultak.

A kutyaviadalok Romániában is tiltottak, ennek ellenére egyesek valamiért még mindig imádják ezt az őrültséget. Nem ritka, hogy ezeken a viadalokon a résztvevők nagy tételekben fogadnak, hogy vajon melyik eb kerül ki győztesnek a harcból.

A kizárólag erre a célra tartott állatokat rendszerint borzalmas körülmények között (többnyire bezárva, vagy láncon) tartják, s csak akkor szabadulhatnak, ha „tréningezni” vagy harcolni mennek. Fajtársaik ellen hergelik őket és gyakran tiltott szereket is adnak nekik, hogy növeljék az erejüket.

Hirdetés