Illusztráció / Pixabay

Igazi román sztori: az adóhivatal főnöke volt az egész környék legnagyobb adócsalója

És erre csak egy filmbe illő rablás miatt derült fény.

Hirdetés

A Krassó-Szörény megyei Nándorhegy (Oțelu Roșu) adóhivatalának korábbi főnöke egy simlis gazember. Ez pedig egy filmbe illően kalandos történet végén derült ki, és azt a filmet valószínűleg Guy Ritchie is szívesen megrendezné.

Történt ugyanis, hogy egy fickó Nándorhegyen bement egy játékterembe, és elgépezte az összes pénzét. Szeretett volna még kölcsönkérni pénzt, hogy azt is elgépezze, ekkor tanácsolta neki valaki, hogy keresse meg Petru Ioan Lupașc urat, aki ugyan az adóhivatal jeles munkatársa, de azért korántsem olyan karót nyelt, hogy ne lenne benne egy kis törvényenkívüliségben. Mármint uzsorázik: pénzt ad kamatra kölcsön, a nyereséggel pedig nem dicsekszik el a munkahelyén.

Emberünk felkereste hát a másik emberünket, aki felvilágosította, hogy segít szívesen, csak épp akkor nem tud, nincs ugyanis az országban. Mert tudniillik egy thaiföldi nyaraláson tartózkodott éppen Lupașc úr.

Erre a játékgépes fószer szólt a cimboráknak, és még aznap éjjel betörtek Lupașc úr házába, ahonnan elemeltek egy kisebb széfet ékszerekkel, meg miegymással, majd másnap visszamentek egy kisteherautóval, és ellopták a nagyobbik, egytonnás széfet is.

Az így okozott kár 500 ezer euróra rúgott.

Hirdetés

A rablókat a rendőrség rövidesen elfogta, a lopott szajré is megkerült, csakhogy kiderült, hogy Lupașc úr nem igazán tud elszámolni mintegy 400 ezer lejjel abból a vagyonból, amit összeharácsolt. Az összeget így lefoglalták, Lupașc urat kirúgták a munkahelyéről, és eljárás is indult ellene.

Tanulság: minden nagyon jó lenne, ha nem lenne annyi Lupașc úr ebben az országban.

Hirdetés