Az illusztrációhoz Ivana Cajina (Unsplash.com) fotóját használtuk fel.

Hírek szombaton: jelentősen könnyebb lesz a gépkocsik eladásának ügyintézése. Eltűnt egy férfi a zetelaki tóban

Továbbá a Dana Marijuana művésznevű román énekesnő működtette a román tengerpart egyik legjelentősebb droghálózatát, most lebukott.

Hirdetés

Hónapokon belül jóval kényelmesebben, online lehet majd lebonyolítani egy autó eladásának hivatalos részét

Azt ígéri a belügyminisztérium, hogy az idei év végéig működőképes lesz az a rendszer, amely lehetővé teszi, hogy a gépjárművek adásvételének hivatalos része teljes egészében történjen. Vagyis az autóknak az új tulajdonos nevére történő átírásához már nem kell személyesen elmenni az illetékes hivatalba és ott papíron benyújtani a szükséges dokumentumokat.

Az is jó hír, hogy 2025-től a gépjárművek rendszámtábláját sem kell a hivatalban átvenni, hanem kézbesítővel hazaküldik a tulajdonosnak.

És hogy még kényelmesebb legyen: tulajdonoscserénél az autó adásvételi szerződése is online lebonyolítható lesz, a rendszer pedig az adóhivatalnál is automatikusan regisztrálja majd az adatokat.

A belügyminisztérium közlése szerint az autóeladások hivatalos része teljes egészében a dgpci.mai.gov.ro felületen zajlik majd. Az egyetlen személyesen elintézendő lépést csak az eladónak kell megtennie: a helyi adóhatóságtól ki kell kérnie az igazolást arról, hogy nincs adóhátraléka a helyi önkormányzatnál.

Ugyanezen az online felületen lehet majd igényelni a gépkocsi törzskönyvének másolatát is, ha a tulajdonos elveszíti a dokumentumot.

A gépkocsik forgalomba íratásához vagy tulajdonoscseréjével, illetve a gépkocsivezetői jogosítványok kibocsátásával kapcsolatos ügyintézés jelenleg is simán zajlik, online időpontfoglalással és pár perces személyes jelenléttel az illetékes hivatalban – ezt próbálja még kényelmesebbé tenni a belügyminisztérium.

A tengerpart egyik legjelentősebb droghálózatát működtette a Dana Marijuana művésznevű román énekesnő

A romániai hip-hop világában népszerű Dana Coteanut, művésznevén Dana Marijuanát csütörtökön állította meg ellenőrzésre a közúti rendőrség 2 Mai tengerparti üdülővárosban, miután a 44 éves nő cikkcakkban vezette az autóját.

Az ellenőrzés során kiderült, hogy a nő kábítószer, ecstasy és marihuána hatása alatt vezetett, az autóban ülő másik személynél, egy férfinál pedig kannabiszt tartalmazó zacskókat találtak. Mindkettejüket, az autóban utazó harmadik személlyel együtt előzetes letartóztatásba helyezték drogkereskedelem gyanúájával, a hatóságok pedig vizsgálatot indítottak az ügyben.

A kábítószerek nyomában kezdődő vizsgálat során házkutatásokat tartottak és több lakásban is ecstasy-t, amfetamint és ketamint találtak.

Az Observator News nyomozati forrásokra hivatkozva arról tájékoztat, hogy a nyomozás során arra is fény derült: Dana Marijuana működtette a legnagyobb droghálózatot a főleg a fiatalok körében igen népszerű Vama Veche tengerparti üdülőtelepen és kiskorúaknak is árult ecstasy-tablettákat.

Az általa forgalmazott sokszínű, Super Mariónak nevezett tabletták igen veszélyesek, mert a szokásosnál négyszer több hatóanyagot, MDMA-t tartalmaztak. A nő a drogokat egy lakatlan területen álló, lakattal zárt tárolóban helyezte el, miután a vásárlók a konténer falára írt kódolt üzenettel jelezték vásárlási szándékukat.

Eltűnt egy férfi a zetelaki víztározóban, folyik a keresése

Hirdetés

FRISSÍTÉS:
A férfit holtan találták meg a zetelaki tó mélyén szombaton délután.

Pénteken eltűnt egy férfi a Székelyudvarhelytől mintegy 20 kilométerre északra fekvő zetelaki víztározó tóban – írja a Székelyhon.

A Hargita megyei tűzoltóság tájékoztatása szerint a hozzátartozók péntek este jelentették a 24 éves férfi eltűnését. A székelyudvarhelyi tűzoltók egy tűzoltójárművel, egy mentőcsónakkal és egy SMURD-mentővel szálltak ki a helyszínre, ahová búvárok is megérkeztek a férfi keresésére.

A tűzoltók szerint a férfi, aki a családjával vakációzott a tónál, úszni ment a vízbe, de a partra már nem tért vissza. Ezért feltételezik, hogy belefulladt a víztározóba.

A férfi keresését este 9 órakor kezdték meg, de éjfélkor felfüggesztették az akciót. A tűzoltóság szerint szombaton tovább keresik az eltűnt férfit.

A zetelaki víztározó legnagyobb mélysége 40 méter.

További részletekért látogasson el a Székelyhonra.

 

 

Hirdetés