Halálos hegymászó-baleset történt a Kis-Cohárdon, a Gyilkos-tó mellett

Száz méternél is mélyebb szakadékba zuhant egy férfi.

Hirdetés

Szakadékba zuhant és szörnyethalt egy férfi a hétvégén a Gyilkos-tó fölött magasodó Kis-Cohárdon. A gyergyószentmiklósi hegyimentőket szombaton este riasztották, hogy eltűnt egy férfi. A hegyimentők és a csendőrök a helyszínen csak lábnyomokat találtak, a sötét és a hideg szél miatt csak másnap reggel folytathatták a keresést.

Vasárnap megtalálták az 53 éves férfi holttesttét egy szakadékban. A rendkívül nehéz terepen csak estére sikerült lehozni a hegyről az áldozatot, aki a több mint száz méteres zuhanás után azonnal meghalt.

A hegyimentők szerint a férfi egy háromfős jászvásári csoportnak a tagja volt, a túrázók a hegyen éjszakáztak sátorban. Társai azután hívták a 112-es sürgősségi számot, hogy a férfi fejlámpa nélkül távozott a sátorból és nem tért vissza. A három túrázó tapasztalt hegyjáró volt, felszerelésük megfelelő volt és az igen vad, sziklaomlásokkal és szakadékokkal szabdalt környéket is jól ismerték.

A Kis-Cohárd az a hatalmas sziklatömb, amely a Gyilkos-tóhoz és a Békás-szoroshoz látogatók jól ismernek, mivel a hegy teljesen uralja a látképet az út baloldalán.

Hirdetés

További részletekért a Székelyhon cikkére érdemes kattintani.

 

Hirdetés