Ha nincs Iohannis, a szenátus nem védi meg a hazát. Állítólag

Nem volt elég a Ionopot-elnök brutális cotroceni-i kirohanása, a hivatala rátett még egy lapáttal.

Hirdetés

A szerdai vérnackó autonómia-ellenes ámokfutás után a Cotroceni-palotában éldegélő álkisebbségi államelnök hivatala szükségesnek tartotta nemzeti hősi dimenziókba emelni az ügyet. Közzétett egy nyilatkozatot, melyben arról zeng örömködő ódát, hogy az államelnök úr kemény közbelépése nélkül a szenátus nem (nem, soha!) szavazta volna le nagy többséggel a rendkívül veszedelmes és alkotmányellenes székely autonómia-tervezetet!

Értik, kedves Olvasók? Ha nem érkezik a szebeni jedi lovag villogó lézerkardjával, akkor mára talán már elvitték volna a magyarok Erdélyt. Igaz, hogy a tervezetben nem erről van szó, de mit számít! A magyarok úgyis, mindig is, mindenképp is Erdélyt akarják elvinni, kész! És ez a derék szász megakadályozta. Egy szál magába!

Tehát, nem csak a román parlament alsóháza inkompetens, mert vita és szavazás nélkül átengedte a székely autonómia-tervezetet, hanem a végső döntést hozó felsőház is, mert, ugye, az elnök nélkül nem ér semmit.

Ja, van a nyilatkozatban még egy bekezdés, többek között arról, az elnök úr úgy véli, efféle tervezeteknek soha többé nem szabadna a román parlament elé kerülniük.

Tetszik érteni? Soha többé! Mert ilyen a demokrácia.

Hirdetés