Folyamatosan és biztatóan csökken az intenzív osztályokon kezelt súlyos betegek száma

Az új fertőzések száma pedig napi 3000 körül megállapodni látszik.

Hirdetés

Megérkeztek a legfrissebb hivatalos adatok és a legutóbbiakhoz képest nem mutatnak különösebb változást, habár a szakemberek a számok növekedését jósolják a következő napokban.

Ami az új megbetegedéseket illeti, a hivatalos jelentés szerint 3130 állampolgár szervezetében mutatták ki a vírus jelenlétét (első teszteredmény). Ami azt is jelenti, hogy a pozitivitási arány 32,31 százalék.

Az elmúlt 24 órában a szokásos vasárnapi ritmus jellemezte a tesztelést. Összesen 9550 tesztet végeztek, ebből 6320-at a járványügyi protokoll, 3230-at saját kérésre.

Az ország intenzív osztályain kezelt súlyos betegek száma bő fél hónapja enyhe, de folyamatos csökkenést mutat, ami jó hír, mert ha úgy tetszik, fellélegezhetnek kicsit a vírusfronton dolgozók.

Hirdetés

Ami a koronavírushoz köthető halálesetek számát illeti, az elmúlt nap folyamán 78 beteg (46 férfi és 32 nő) hunyt el. 75 páciens más betegségekkel is küzdött, egy esetben nem regisztráltak komorbiditást, egy esetben pedig nem érkezett vonatkozó jelentés.

A megyék szerinti fertőzési ráta a napok óta január elseje óta (amikor még Kolozs megye is 3 ezrelék fölött állt) ugyanazt a három „vörös listás” megyét, illetve települést hozza: Ilfov megye (4,16 ezrelék), Bukarest (3,43 ezrelék), Temes megye (3,12 ezrelék). Az ország megyéinek elsöprő többségében a kritikusnak tekintett 3 ezrelék alá csökkent a fertőzési ráta.

Hirdetés