Fel sem szerelték, máris lopják a város utcáira szánt ünnepi díszítőelemeket

Van még pár hét decemberig, de az ünnepekre való készülődés, és az ilyenkor szokásos bűncselekmények sorozata már elkezdődött.

Hirdetés

Számos városi önkormányzat bejelentette már, hogy az előző évekhez képest az ünnepi városdíszítést szerényebbre fogják a spórlás jegyében, akad viszont olyan település is, ahol már előkerültek a raktárból a világító ornamentumok, és lett is baj belőle.

A Brassó megyei Négyfaluban például a feladattal megbízott cégnek a rendőrséghez kellett fordulnia, miután két díszítőelem már azelőtt eltűnt, mielőtt felszerelték volna a villanyoszlopokra.

A térfigyelő kamerák felvétele alapján egy talpig becsületes úriembernek nagyon megtetszett a két ornamentum – melyet a kiszemelt villanyoszlopnak támasztottak a melósok, mielőtt felszerelték volna –, berakta az autójába és elhúzott a helyszínről.

Arra viszont nem gondolt, hogy a felvételekről simán beazonosítják, és pár órával később már el is kobozták tőle a zsákmányt, és közölték vele, hogy lopni nem szép dolog, mert bűnvádi eljárással jutalmazzák az ilyesmit.

Hirdetés