És megalakul a fatolvajok után szimatoló ügyészség, melynek az RMDSZ nem látja értelmét

Az erdők DNA-jának a létrehozása az USR szerint történelmi pillanat, a szövetség szerint csak tovább növeli a bürokráciát.

Hirdetés

A szenátus döntéshozó kamaraként bólintott rá kedden a természetvédelmi vonzatú törvénysértésekkel foglalkozó, sokak által az „erdők DNA-ja”-ként emlegetett Környezetvédelmi Ügyészség (DIIM) létrehozására, melyet az RMDSZ egy pillanatig sem támogatott.

Ehhez képest a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) egyenesen történelmi pillanatnak nevezte az új intézmény létrehozását, amely többek közt az illegális fakitermeléssel kapcsolatos bűncselekmények után fog szimatolni.

Az RMDSZ-esek a képviselőházban és a szenátusban is tartózkodtak a szavazáson, mivel a szövetség úgy látja, a Környezetvédelmi Ügyészség csak meggyengítené a meglévő ügyészségeket és a rendőrséget, és tovább növeli a bürokráciát, az erről szóló álláspontot itt lehet elolvasni.

Az USR szerint viszont az RMDSZ azért nem támogatta a kezdeményezést, amely már csak az államfő aláírására vár, mert „állami erdőkre vadászik, és profitál az illegális fakitermelésből”. 

Hirdetés