Elkapta a koronavírust, házi karanténban kellett volna lennie, de egymás után kétszer is az utcán kapták el a rendőrök

Egy erdélyi városban történt az eset, a főszereplő ellen eljárás indult.

Hirdetés

A csillagászati összegű bírság és a feljelentés veszélye sem vette el a kedvét attól egy, a Szeben megyei Nagydisznódon élő férfinek, hogy elhagyja az otthonát – annak ellenére, hogy kimutatták a szervezetében a koronavírust, ezért két hétig házi karanténban kellett volna maradnia.

A 32 éves férfit először kedden kapták el egy utcai igazoltatás során, a városban ugyanis március 26-án karantént hirdettek, miután a fertőzési ráta meghaladta a 6 ezreléket.

A rendőrök nem kicsit döbbentek meg, amikor az adatbázist átvizsgálva azzal szembesültek, hogy aktív fertőzöttel van dolguk, akinek nem is szabadott volna átlépnie a lakása küszöbét.

Az, hogy nem kicsit döbbentek meg, abból következtethető ki, hogy nem kis bírsággal sújtották: 4000 lejről szóló jegyzőkönyvvel díjazták a vakmerőségét.

A jelek szerint azonban hősünk még ezt is kevesellte.

Másnap ugyanis ismét csak magasról tett a tiltásra, és ismét csak elhagyta otthonát.

Majd ismét csak lebukott.

Hirdetés

Ezúttal azonban nem gyalogosan, hanem autóban ülve akadt fenn egy közúti ellenőrzésen.

Ezzel a teljesítménnyel már kivívta magának azt, hogy büntetőeljárást indítsanak ellene a járvány leküzdésének meghiúsítása miatt.

Már csak azért is, mert a rendőrök szerint viselkedése alapján egyáltalán nem kizárható, hogy egyetlen napig sem maradt karanténban. Amikor ugyanis megkérdezték, ugyan miért nem képes két hétig otthon maradni, csak annyit mondott: senki sem tarthatja bezárva a házában.

Nos, lehet, hogy az illetékes igazságügyi szerveknek más véleményük lesz a bezárással kapcsolatosan.

Hirdetés