Egy perc néma könny: bátorítást kérnek a román testvérmegyétől a koronavírussal küzdő kínaiak

Megható kéréssel fordultak Dolj megye vezetéséhez.

Hirdetés

Morális támogatást kértek a kínai Kuangtung (Guangdong) tartomány képviselői Dolj megye vezetésétől. Az olténiai megye és a kínai provincia tíz éve ápol testvérmegyei kapcsolatokat.

„Mindent megteszünk a vírus elleni harc során. Szilárdan hiszünk benne, hogy a világ számos pontján élő barátaink segítségével meg tudjuk nyerni ezt a csatát” – áll az üzenetben.

A kínai illetékesek a levélben arra kérik Dolj megye vezetését, írjanak pár bátorító sort, küldjenek egy videóüzenetet vagy bármi mást, hogy meg tudják mutatni Kuangtung tartomány népének: nincsenek egyedül az emberfeletti küzdelemben.

Ion Prioteasa, Dolj megye tanácselnöke a sajtónak elmondta: a lehető leghamarabb teljesítik kínai barátaik kérését. „Küldünk egy levelet, megmutatjuk, hogy velük vagyunk. Elmondjuk nekik, mennyire megdöbbent minket mindaz, amit a televízióban látunk, és azt is, ha valamiképpen segíteni tudunk e gesztuson kívül, megtesszük” – mondta Prioteasa.

A világ az év eleje óta feszült figyelemmel követi a koronavírussal kapcsolatos fejleményeket, amelynek eddig több mint 75 ezer fertőzöttje van, és csak csütörtökön 115 halálos áldozatot szedett – ebből 99 haláleset a járvány nulla pontjának tekintett Vuhan városában történt.

Hirdetés

Nem csoda, hogy a kínaiaknak már egy bátorító szó is ilyen sokat jelent, hiszen hónapok óta a járvány árnyékában élnek, amelyet mostanra sem sikerült megfékezni.

A COVID-19 vírust eddig két román állampolgár kapta el, mindketten a Diamond Princess nevű óceánjáró hajó fedélzetén fertőződtek meg, jelenleg Japánban ápolják őket. A hajón 15 másik román utas is volt, közülük hatot már hazaengedtek.

Hirdetés