Egy gonosz vicc miatt pánikolt be két Bihar megyei település lakossága

Valaki „COVID-19 karantén” feliratú matricákat ragasztott a házak kapuira.

Hirdetés

Az eddigiek közül ez az egyik legdurvább, leggonoszabb vicc, amit valaki a koronavírus-járvány miatt képes volt kitalálni: miközben egyre nagyobb a pánik a lakosság körében, valaki úgy gondolta az egyik Bihar megyei községben, hogy fokozza a hangulatot. Pusztahollód (Holod) és Farkaspatak (Lupoaia) egyes házainak kapuira egyik napról a másikra „COVID-19 karantén” matricákat ragasztott egy ismeretlen személy (vagy személyek), azt a benyomást keltve, mintha a hatóságok rendeltek volna el karantént a ház lakói számára. Pusztahollódon összesen húsz, Farkaspatakon négy házon jelent meg vasárnapra virradóan a felirat.

Az emberek kétségbeesetten hívták a polgármestert, hogy miért zárta őket karanténba. Az elöljáró értesítette a rendőrséget, akik fotókat készítettek a feliratokról, illetve nyomokat gyűjtöttek, hogy mihamarabb kézre kerítsék az elkövetőt/elkövetőket.

A polgármester szerint a tettes a környéken lakhat, mert elkerülte azokat a helyeket, ahol térfigyelő kamerák vannak a községben. Erre utal az is, hogy tudta, melyik ház lakott, és kihagyta azokat, amelyekben nem lakik senki.

A községben egyedül Tenkemocsáron (Dumbrava) tartózkodik öt személy – Olaszországból hazatért vendégmunkások és családtagjaik – házi karanténban. A hatóságok betartják a protokollt, a családorvos rendszeresen megvizsgálja őket, míg az önkormányzat gondoskodik arról, hogy ne szenvedjenek hiányt élelemben.

Hirdetés