Egy férfi azt hitte, a saját lányát neveli, de nem így volt. A bíróságon harcolta ki az igazát

A kislány még mindig nem az övé, de kapott pénzt.

Hirdetés

Egy aradi férfi kilenc évig nevelte a lányát, mire rájött, hogy nem is az ő lánya.

Az eset annyira megviselte, hogy 10 ezer euró erkölcsi támogatást szeretett volna kiperelni az (igazi) anyából, ám végül csak 10 ezer lejt sikerült neki kiperelni.

A férfi és párja 1996-ban szakítottak először, ám újra összejöttek, és 2009-ben gyerekük is született. Gondolta a férfi. A viták és konfliktusok miatt a pár 2017-ben ismét elvált, de ekkor a férfiban már motoszkálhatott a gyanú, ugyanis apasági tesztet végeztettek, amiből kiderült, hogy a kislány édesapja nem ő, hanem valaki más.

Ekkor fordult bírósághoz emberünk, arra hivatkozva, hogy nagy csapást jelentett neki a felismerés, hogy ennyi éven keresztül hazudtak neki, ráadásul a 2017-es válás után a nő és a kislány a férfi lakásában maradtak.

Bár a nő azzal védekezett, hogy a volt férje pontosan tisztában volt azzal, hogy nem ő a gyerek apja, a bíróság úgy ítélte meg, hogy ez nem bizonyítható, így végül a 10 ezer lej erkölcsi támogatás leperkálása mellett arra kötelezték a volt feleséget, hogy fizessen a férfinak 815 lejt fenntartási költségek címen, 5400 lejt a gyermektartás fejében, illetve 2800 eurót a férfi lakásának használatáért.

Hirdetés