Csak román focistát akarnak látni a román válogatottban a nacionalista ultrák

Nagyon nem tetszik a nacionalista fociultráknak, hogy egy honosított portugál játékos is bekerült a román válogatott keretébe.

Hirdetés

Mário Jorge Malico Paulino neve talán nem sokat mond még az átlagos focikedvelőknek se, de „művészneve”, Camora már jóval ismerősebb. A kilenc éve a Kolozsvári CFR-nél focizó 34 éves balhátvéd 272 első osztályú és 40 európai kupamérkőzésével klubrekorder, évek óta csapatkapitány és – ami a történetben a legfontosabb – néhány hete immár román állampolgár.

Mário Jorge Malico Paulino, azaz Camora

Mirel Rădoi szövetségi kapitány be is hívta őt a román válogatott keretébe az októberi három mérkőzésre (Izland, Norvégia és Ausztria ellen), amivel rendesen kiverte a biztosítékot a „nemzeti együttes” kifejezést fundamentalista módon értelmező szurkolói csoportok körében. A válogatott meccseken évek óta botrányt botrányra halmozó Uniți Sub Tricolor és Honor et Patria csoportok,

akiknek kedvenc szórakozása Máltától Lengyelországig minden mérkőzésen a magyarokat szidalmazni,

máris az országot, a nemzetet és a román foci jövőjét féltik Camorától. Pedig az elmúlt évtizedben náluk többet senki sem ártott a válogatottnak, xenofób és rasszista rigmusaik miatt a szövetség már több százezer eurós büntetést fizetett az UEFA-nak és háromszor is nézők nélkül kellett pályára lépnie a válogatottnak.

„Az illuzórikus álteljesítményt kergető Mirel Rădoi kinyitotta a válogatott kapuját a honosított játékosok előtt. (…) A válogatott egy elvi kérdés – mint egy ország zászlaja, himnusza vagy nemzeti ünnepe. Ezt nem érti M. Rădoi, ezért minél rövidebb szövetségi kapitányi karriert kívánunk neki” – írta Facebook-oldalán a Honor et Patria.

A Camora esetleges beválogatása ellen már a szeptemberi válogatott mérkőzések előtt a futballszövetség mogoșoaiai edzőközpontjánál is tüntető UST jóval durvább hangnemet üt meg.

„Románia nemzeti labdarúgó-csapata mától egy nemzetközi válogatottá alakult, helyrehozhatatlanul perverz identitással.

Hirdetés

A válogatott, doktrínája alapján, csak román játékosokból áll, mert ez a küldetése, és bármilyen idegen beültetés teljesen eltorzítja a célját” – áll az UST közleményében, amely azzal zárul, hogy alig várják a viszontlátást a szövetség maffiózóival és az erkölcstelen edzővel.

A szövetség vezetését viszont a jelek szerint nem hatotta meg a szurkolók dagályos hazafisága, mert Mihai Stoichiță szakmai igazgató szerint „bárki bármit mondhat a Facebookon. Jöjjenek elénk, ha akarnak valamit”.

Hirdetés