Bombariadót akart előidézni, mert nem engedték fel a repülőre Covid-igazolvány nélkül

A suceavai férfi terve nem vált be, és még eljárás is indult ellene.

Hirdetés

Több mint másfél év alatt megszokhattuk, hogy védettségi igazolás (oltási papír, negatív teszteredményt vagy a fertőzésen való átesést igazoló dokumentum) nélkül nem lehet repülőre ülni, de ez az „apróság” nem tudatosult még mindenkiben. Láthattuk, hogy a hatóságok kijátszására számtalan módszerrel próbálkoznak, de olyan ostobaságra még nem volt példa, hogy valaki bombariadót akarjon előidézni egy repülőtéren, csak hogy időt nyerjen egy Covid-tesztre. Egy suceavai férfi ezt is kipipálta.

Dortmundba szeretett volna repülni, csakhogy védettségi igazolás nélkül nem engedtél fel a repülőre. Főhősünk nem hagyta annyiban a dolgot, felhívta a segélyhívó számot azzal, hogy egy gyanús csomag található a repülőtéren. Állítólag azt akarta elérni, hogy a repülőtéren bombariadót rendeljenek el, megakadályozva ezzel a WizzAir dortmundi gépének felszállását. Terve azonban nem vált be, a gép 141 utassal a fedélzeten a program szerint felszállt.

A Román Hírszerző Szolgálat (SRI), a biztonságért felelős szervek, a katasztrófavédelem és a repülőtéri hatóság könnyen lebuktatta a telefonálót, aki ellen büntetőeljárást indítottak.

Akár bosszúból, akár időnyerés végett ötlötte ki a hamis bombariadót, az biztos, hogy nem bizonyult jó ötletnek.

Hirdetés