Bolhák tartják rettegésben az edzeni akaró sportolókat az egyik megyeszékhely sportcsarnokában

És egyelőre nem tűnik könnyűnek megszabadulni tőlük.

Hirdetés

Sokan panaszkodtak már arra az elmúlt hónapokban és években, hogy Románia többek között azért szerepel egyre rosszabbul a sport világeseményeken, mert a sportolók edzési körülményei, az infrastruktúra egyre rosszabbak.

Ezt most ismét megtapasztalhatták a saját bőrükön azok a sportolók, akik Argeș megye székhelye, Piteşti sportcsarnokában tartják az edzéseiket: rendszeresen bolhatámadás áldozataivá válnak.

Az egyik érintett elmondta: lehet, hogy nevetségesen hangzik, de az a helyzet, hogy a helyzet elég súlyos.

Hiszen a vérszívók nem csupán a sportcsarnokban támadnak: haza is viszik őket, ahol aztán a családot és a háziállatokat is megtámadják.

Ezért aztán gyakorlattá vált, hogy edzés után, átöltözéskor alaposan átvizsgálják és kirázzák a ruhadarabjaikat, hátha így sikerül eltüntetni belőlük az élősködőket.

A sportcsarnokban többek között a neves FC Argeș sportklub sportolói is edzenek, a klub pedig végül a megyei sport- és ifjúsági igazgatósághoz fordult, hogy legyenek szívesek végre megrendelni egy kártevőirtást.

A hatósági illetékesek készségesek voltak, a kártevőirtás megvolt – majd a bolhák azzal a lendülettel visszatértek.

Mint kiderült, a felelős néhány kóbor macska, amelyek a sportcsarnokot szemelték ki menedékül, és egy eldugott zugban le is fialtak.

Hirdetés

A sportigazgatóság illetékese szerint egyelőre nehéz megtalálni a megoldást, a jelek szerint havonta végre kell hajtani a kártevőirtást.

A sportolók viszont azzal fenyegetőznek, hogy addig nem hajlandóak a csarnokban edzeni, amíg végleg meg nem szabadulnak a bolháktól.

Az illetékesektől egyelőre annyira telt, hogy megpróbáltak lezárni minden olyan nyílást, ahol a macskák bejuthatnak.

A bolhaméretű nyílásokról egyelőre nem esett szó.

Hirdetés