Beidézték, hogy újíttassa meg a személyijét. A gond csak az, hogy egy éve halott

Egy önkormányzat mulasztása vezetett a morbid esethez.

Hirdetés

Továbbra sem igazán nevezhető Románia a jól végzett munka országának, most éppen a népességnyilvántartásért felelős hatóságok bizonyították be, hogy van még amit javítani a rendszeren.

Történt ugyanis, hogy a dél-romániai Gorj megyében a Târgu Jiu-i népességnyilvántartó hivatal idézést küldött egy férfinak, hogy haladéktalanul jelenjen meg a hatóság székhelyén, mivel lejárt a személyi igazolványa, és meg kell újítani.

A beidézett fél azonban objektív okok miatt nem tudott megjelenni a hivatalban.

Ugyanis már egy éve meghalt.

A férfi rokonai persze felháborodtak az eset miatt, de, mint kiderült, nem a népességnyilvántartót terheli a felelősség a bakiért. Hanem annak a Dănești nevű községnek az önkormányzatát, ahol a beidézett férfi haláláig élt.

Hirdetés

Az ügy kapcsán elrendelt vizsgálat során ugyanis kiderült, hogy az önkormányzat egyszerűen nem közölte a népességnyilvántartóval, hogy a férfi elhunyt.

És nem csak az ő esetében történt mulasztás: mint kiderült, az önkormányzat már két éve egyetlen elhunyt halálhírét sem közölte a hatósággal. Pedig a hatályos törvények értelmében minden halálesetet tíz napon belül jelenteni kell.

Biztosan fontosabb dolguk akadt.

Hirdetés