Azt hitte, a zseniális puskázási módszerrel zsebében a diploma. Erre nem pont a diáktársai buktatták le?

Szilágy megyében következett be a kellemetlen incidens.

Hirdetés

Amilyen zseniálisnak és hatékonynak tűnt elsőre egy Szilágy megyei érettségiző diák számára az általa kitalált puskázási módszer, olyan gyorsan állt bele a földbe az egész, tuti sikernek hitt projekt.

A srác, aki még az elmúlt években, Bihar megyében végezte el a gimnáziumot, de időközben a családjával Szilágy megyébe költözött, az egyik helyi iskolában kedden a szakterületének megfelelő tantárgyból vizsgázott.

Volna.

A jelek szerint ugyanis egy hangot sem tanult az egész vizsgára, ehelyett a technika áldásaira bízta magát.

A fülébe ugyanis egy kis méretű fülhallgatót rejtett, amelyen keresztül az egyik cimborája diktálta neki a feladatok megoldásait.

Csakhogy egy kis fekália került a palacsintába.

Hirdetés

Hősünk ugyanis nem kalkulálta bele a tervbe a vizsga közben rendszerint uralkodó, szinte síri csendet, amelyben legfeljebb csak egy-egy kósza köhintés és a papíron futó tollak sercegése hallatszik.

Így aztán a tollak sercegésébe a fülhallgatóból érkező hangok is belevegyültek. Ami annyira zavarta a többi diákot, hogy szóltak miatta a felügyelő tanárnak. Ezzel aztán sikeresen le is buktatták puskázó társukat.

Akit a hatályos törvény értelmében nem csupán az idei érettségiről vágtak ki, de a következő két kiírásban sem vizsgázhat.

De legalább azzal vigasztalódhat, hogy bekerült a hírekbe.

Hirdetés