Az elmúlt hétvégén sem hagyták pihenni a medvék a csendőröket Hargita megyében

A nagyvadak továbbra is előszeretettel mászkálnak a lakott területeken.

Hirdetés

Továbbra is rendkívül népszerűek a lakott területek a Hargita megyei medvék körében: csak a hétvége során öt alkalommal riasztották a csendőröket a településekre belátogató nagyvadak miatt.

A csendőrség közlése szerint Tusnádfürdőn, Homoródfürdőn, Maroshévízen és Homoródalmáson is medve miatt hívták a hatóságokat a polgárok.

Ebből három esetben már nem találták meg a lakott területen garázdálkodó medvéket, a másik kettőben viszont akadt bőven tennivalójuk.

Az egyik ilyen eset Tusnádfürdőn történt szombaton este, ahol a panaszos azt mondta, a háza udvarára tört be a medve.

A kiérkező csendőröknek aztán nem is egy nagyvaddal kellett megbirkózniuk, mivel kiderült, hogy egy anyamedvéről van szó, amelyet három bocsa is elkísért a portyára.

A csendőrök végül jobb belátásra térítették őket, és visszazavarták az egész családot az erdőbe.

Hirdetés

A másik eset nem végződött ilyen békésen: vasárnap reggel egy férfi azzal hívta a 112-es sürgősségi hívószámot, hogy elütött egy medvét Homoródalmás közelében.

A nagyvad nem élte túl az ütközést.

Hogy nem túlzás kijelenteni: a medvék igencsak lekötik a csendőrséget, azt az is bizonyítja, hogy a csendőrök közlése szerint idén eddig 191 alkalommal riasztották őket medvék miatt Hargita megyében. Ebből 13 alkalommal csak Szeptemberben, ami ahhoz képest, hogy 14-e van, szép eredmény.

A hatóságok ismét csak felhívják mindenki figyelmét, hogy ha medvét látnak, ne közelítsenek hozzá, ne akarjanak szelfizni vele, pláne ne etessék, hanem azonnal hívják a 112-es számot, és próbáljanak minél távolabb kerülni a nagyvadtól.

Hirdetés