A rendőrségi szonda szerint kómaközeli állapotba itta magát egy autós, miközben egy korty piát sem fogyasztott

Ez azért elég komoly baki.

Hirdetés

Durva hibára derült fény egy hétvégi rendőrségi közúti ellenőrzés nyomán.

Az egész azzal kezdődött, hogy szombaton este a rendőrök megállítottak Temesváron egy autóst, és megkérték, hogy fújjon bele az alkoholszondába.

Ő ezt meg is tette, de hamarosan meg is bánta, a műszer ugyanis majdnem eldurrant: az általa kilélegzett levegőben literenként 2,8 milligramm alkoholt mutatott ki, ami már jóformán elég ahhoz, hogy az, aki ennyi szeszes italt fogyasztott, kényelmes alkoholkómába zuhanjon.

Csakhogy az autós azt állította: egyetlen korty italt sem fogyasztott, mielőtt volánhoz ült volna. Ezért követelte, hogy ismételjék meg a tesztet, a rendőrök viszont ezt nagy buzgalommal elutasították.

Ehelyett azonban bevitték a temesvári városi kórházba vérvizsgálatra.

És ha mindez nem lett volna elegendő, még 200 lej sürgősségi illetéket is ki kellett fizetnie, hogy az eredményt a lehető leggyorsabban közöljék az igazságügyi orvostani intézettel.

Hirdetés

És ezt követően jött a fordulat: kedden felhívták a rendőrségről, hogy szíveskedjen befáradni a jogosítványáért, amelyet szombaton este természetesen azonnal elvettek tőle.

Nem sokkal korábban érkezett meg ugyanis a vérvizsgálat eredménye, amelyből kiderült: a férfi igazat mondott, és bármit is mutatott a szonda, tényleg nem fogyasztott egy gyűszűnyi alkoholt sem a szondáztatás előtt.

Az indokolatlanul meghurcolt autós most azt fontolgatja, hogy bírósághoz fordul. Az nem derült ki, mi történhetett, hogy meghibásodott a szonda, és ha igen, mitől – például megkettyent a korábbi szondáztatások során belefújt alkoholtól – , mert nem árulták el neki.

Ezek után bízzon meg bárki is közúti igazoltatás után az alkoholszondában.

Hirdetés