Fotó Pál Zoltán / Csíkszeredai Sportklub

A koronavírus trófeát hoz a csíki hokisoknak

Az Erste Liga bajnoki címét megosztva kapta az alapszakaszt megnyerő Csíkszeredai Sportklub és a középszakaszban az élen végző Ferencváros.

Hirdetés

Míg a labdarúgó-bajnokságok többsége a járvány ellenére is folytatódik, és egyelőre csak az olasz és a svájci szövetség döntött a megszakítás mellett, a hokiszövetségek sorra a szezon idő előtti befejezése mellett döntöttek. Az osztrák, szlovák, német, lengyel és norvég liga után a közös magyar-román bajnokság, az Erste Liga vezetősége is úgy döntött, a szezon hátralevő meccseit már nem játsszák le.

A hivatkozási alap a magyar kormány által elrendelt vészhelyzet volt. Bár a meccseket zárt kapuk mögött le lehetett volna játszani, a csapatokkal egyeztetve a sorozatot lebonyolító Magyar Jégkorong-szövetség „a játékosok, a stábtagok és a további érintettek egészségét elsőrendű fontosságúnak tekintve, a szurkolók érdekeit is figyelembe véve” a bajnokság lezárása mellett döntött.

A bajnoki címet megosztva kapta az alapszakaszt megnyerő Csíkszeredai Sportklub és a középszakaszban az élen végző Ferencváros. A két csapat amúgy az elődöntőkben is nyerésre állt, megnyerve első két mérkőzését a Gyergyói HK, illetve az Újpest ellen.

A Sportklub így története során másodszor lett az Erste Liga bajnoka, igaz, 2011-es sikerekor még MOL Liga néven futott a sorozat, amelynek első, 2009-es szezonját is csíki csapat, az azóta megszűnt HC nyerte. A magyarországi csapatokkal ellentétben azonban az erdélyi csapatok számára nem ér véget a szezon, a román szövetség ugyanis zárt kapus meccsekkel, de folytatja a hazai bajnokságot, amelyben jelenleg a Galaci CSM (73 pont) vezet a Sportklub (72) és Gyergyó (62) előtt.

Hirdetés