Mi lehet Dan Barna három kívánsága, miután visszaéléssel gyanúsítják?

Az USR elnöke felszólított, kért és oda is szúrt az ellene zajló lejáratókampány feltételezett megrendelőinek.
Hirdetés

Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke nem akarja, hogy a kormány alá rendelt csalásellenes hivatal (DLAF) vizsgálja meg a volt cégével kapcsolatos állítólagos visszaéléseket, ezért azt kéri, hogy sürgősen adják át a nyomozati dokumentumokat a korrupcióellenes ügyészségnek (DNA).

Az uniós pályázatok körüli visszaélések feltárására szakosodott DLAF Dan Barna szerint politikai befolyás alatt áll, mivel Liviu Dragnea egyik bizalmi embere, Toni Greblă áll mögötte. A lejáratókampányt a PSD rendelte el, véli az USR politikusa, aki felszólította a kormányt, a menesztett kormányfőt és a hadjárat szálait mozgató politikai szereplőket, hogy fejezzék be a cirkuszt. Inkább adják át volt cége iratait a DNA-nak, mert az politikailag független, és számos esetben bizonyította már szakmai korrektségét.

Dan Barna volt cégének ügyeiről a Rise Projekt tényfeltáró portál közölt cikket. Azzal vádolták, hogy három európai uniós projekt lebonyolításakor is visszaélést követett el hátrányos helyzetű személyek kárára, és ebből baráti köre és nővére is hasznot húzott. Dan Barna most azt kérte az USR szimpatizánsaitól, hogy ne támadják a munkájukat végző újságírókat, mert az igazi ellenség a régi politikai osztály.

 

Hirdetés