Hoppá: megkérte az MPP az EMNP kezét

Vajon tényleg egyesülhet a két párt?
Hirdetés

Ha minden igaz, lehet készíteni a pénzt a menyasszonytáncra, mert pártnász körvonalazódik a láthatáron: a Magyar Polgári Párt (MPP) konkrétan megkérte az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) kezét.

Magyarul:

szeretné, ha a két jobboldali párt egyesülne.

Erről a párt választmánya döntött Gyergyószentmiklóson tartott csütörtöki ülésén. 

A választmány az országos elnökséget bízta meg azzal, hogy az egyesülés megvalósíthatóságának részleteiről tárgyalásokat folytasson az Erdélyi Magyar Néppárttal. 

Az MPP szerint ugyanis

az erdélyi magyarság számára a két jobboldali párt egyesülése eredményezheti a választás valódi szabadságát,

és az összefogás reményt nyújthat a politikából kiábrándult magyar szavazóknak is, akik az egységes nemzeti érdekképviselet hiányában egy ideje távol maradnak az urnáktól.

Hirdetés

Azért az erdélyi magyar jobboldal élete nem csak játék és mese: az MPP választmánya titkos szavazáson döntött Biró Zsolt korábbi pártelnöknek a pártból való kizárásáról. Egy korábbi ülésén a választmány még elutasította a kizárások politikáját, és Pethő István akkori választmányi elnök annak a nyílt levélnek is aláírója volt, amely egy hete lemondásra szólította fel Mezei János pártelnököt. Most a választmány visszahívta Pethő Istvánt a testület elnöki tisztségéből, és Helmeczi Tibort, a Bihar megyei szervezet elnökét bízta meg a tisztség ellátásával.

Kíváncsian várjuk, sikerül-e tényleg tető alá hozni a két párt közötti frigyet, hiszen a politika természetét ismerve kőkemény tárgyalások lesznek arról, mit tartalmazzon a házassági szerződés. Hiszen

el kell dönteni, mi lesz az új párt neve, melyik párt adja majd az egyesült párt elnökét,

milyen elvek alapján osztják el a többi vezetői tisztséget, és hasonló nyalánkságok.

Szóval azért ne arra készüljünk, hogy már idén hét határra szóló pártlagzi lesz.

 

Hirdetés