nullhárom
Szerző: Boros Miklós
2019. október 11. péntek, 09:51
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.

A horvátoktól ki lehet kapni, de nem mindegy, hogy hogyan – mondta a csütörtöki Európa-bajnoki selejtező előtt Marco Rossi, a magyar futballválogatott szövetségi kapitánya. Az olasz trénert azonban cserben hagyták védői a spliti Poljud-stadionban, a világbajnoki ezüstérmes úgy szerzett három gólt az első félidőben, hogy kétszer Kádár Tamás, egyszer pedig Lovrencsics Gergő kínálta fel tálcán a gólszerzési lehetőséget a házigazdáknak. A szünetben le is cserélt Kádár a meccs legelején Guzmics Richárd emlékezetes 2013-as bukaresti hibáját másolta le, csak ezúttal Marica helyett Luka Modricsnak hívták az ellenfél gólszerzőjét.

Az eredmény ugyanúgy 0-3 lett, mint hat éve a románok ellen, de ehhez az is kellett, hogy az egyetlen értékekhető teljesítményt nyújtó magyar játékos, Gulácsi Péter kapus a második félidő elején kivédje Ivan Perisic tizenegyesét. A szabálytalanság miatt Kleinheisler Lászlót ki is állította az olasz játékvezető, társai szerencséjére azonban a vasárnap Walesben játszó horvátok nem törekedtek megalázó győzelemre.

A magyar válogatott szempontjából azonban az igazán fontos meccset Nagyszombaton játszották, ahol Szlovákia és Wales döntetlenje miatt továbbra is nyílt maradt a továbbjutásért folyó küzdelem. Magyarországnak vasárnap Azerbajdzsán, majd november 10-én Wales ellen kell nyernie a továbbjutáshoz. A csütörtöki játéknap után megvan az első biztos továbbjutó is: a San Marinót 9-0-ra verő Belgium az EURO 2020 első résztvevője.

Európa-bajnoki selejtezők, E csoport:
Horvátország–Magyarország 3-0 (Modric 5., Petkovic 24., 42.)
Szlovákia–Wales 1-1 (Kucka 53., illetve Moore 25.).
Az llás: 1. Horvátország 13 pont, 2. Szlovákia 10, Magyarország 9, 4. Wales 7, 5. Azerbajdzsán 1.
comments powered by Disqus
Az elszigetelt falvak lakóinak sokrétű szolgáltatást igyekeznek nyújtani civil kezdeményezésből.
Bár ünnepelni talán még korai lenne, az ítélet ugyanis még nem jogerős, és mindez Romániában történik.
Hol szálljanak meg az idesereglő turisták, ha nincs elég férőhely?
A rettenet színháza mögött ott a gyógyítás, az átok mellett az áldás. A téma azért is aktuális, mert az ördögűzésnek napjainkban igazi reneszánsza van.
A parlament rábólintott a módosításra, így most jöhetnek a már megszokott, hónapokig tartó viták.
Igazán furcsa, hogy egy olyan ország államelnöke pózol kultúremberként, amely országban az olvasást nagyjából száműzték a közéletből. Van viszont állandó politikai hisztéria.
sőt, vissza kellene térnie oda, ahonnan elindult. Bukarestbe. Cristian Tudor Popescu írása.
De van egy rossz hírünk is: nem tudni, mennyire tojnak majd az illetékesek a szigorú törvényre.
Knónikus nemtörődömségben szenved szinte minden mioritikus vízió.
Emberiesség elleni bűncselekményekkel gyanúsítják. Ismét.
A fiatal építészeknek sikerült maguk mellé állítani pár tehetősebb vállalkozót, és az önkormányzattal is megegyeztek.
A hórukkpolitika és a villámreform legalább olyan veszélyes lehet, mint a balkáni halogatás.