A vécézár
béel
2019. október 9. szerda, 10:39
De komolyan.

Nem szórakozik a temesvári önkormányzat, ha a helybeliek és a turisták biológiai szükségleteiről van szó: óriási összeget költött egy belvárosi nyilvános vécé felújítására.

A számvevőszék jelentése szerint a  létesítményt nyugodtan nevezhetjük luxusvécének, kialakítása ugyanis 220 000 euróba került. Vagyis 1 millió 114 ezer lejbe.

A Bánság fővárosa ezzel rávert Bánffyhunyadra, ahol csupán rongyos 120 ezer eurót voltak képesek költeni egy nyilvános vécére.

A hihetetlen összeg meg is látszik a létesítményen, de azért az sem ártott volna, ha a törvényi követelményeket is betartják.

A számvevőszék szerint ugyanis a munkálatok elvégzésére nem kértek semmilyen engedélyt, ráadásul javítási munkálatokként tüntették fel őket, holott ekkora összegnél már beruházásról van szó.

Ráadásul a kivitelező cég nem tudja dokumentumokkal bizonyítani, hogy valóban ilyen összegbe kerültek az általa elvégzett felújítások. Arról nem is beszélve, hogy a munkálatok minőségét sem ellenőrizte senki.

A helybeliek szeme is elkerekedett az összeg hallatán. Egy helyi polgár elmondta: nemrég 100 000 euróért vásárolt egy házat, úgyhogy egy vécére talán mégiscsak sok ekkora összeget elkölteni.

Nicolae Robu polgármester személyes tanácsadója, Cătălin Iapă azt mondja: ő maga nem tudja, hogy milyenek a piaci körülmények, mivel még nem építkezett, de annyi biztos, hogy a vécé a legmagasabb igényeknek is megfelel, és egyébként is, Európa jövendő kulturális fővárosához ilyen nyilvános vécé dukál.

Vagyis az illetékesek mossák a kezüket.

Legalább van hol.

comments powered by Disqus
Az elszigetelt falvak lakóinak sokrétű szolgáltatást igyekeznek nyújtani civil kezdeményezésből.
Bár ünnepelni talán még korai lenne, az ítélet ugyanis még nem jogerős, és mindez Romániában történik.
Hol szálljanak meg az idesereglő turisták, ha nincs elég férőhely?
A rettenet színháza mögött ott a gyógyítás, az átok mellett az áldás. A téma azért is aktuális, mert az ördögűzésnek napjainkban igazi reneszánsza van.
A parlament rábólintott a módosításra, így most jöhetnek a már megszokott, hónapokig tartó viták.
Igazán furcsa, hogy egy olyan ország államelnöke pózol kultúremberként, amely országban az olvasást nagyjából száműzték a közéletből. Van viszont állandó politikai hisztéria.
sőt, vissza kellene térnie oda, ahonnan elindult. Bukarestbe. Cristian Tudor Popescu írása.
De van egy rossz hírünk is: nem tudni, mennyire tojnak majd az illetékesek a szigorú törvényre.
Knónikus nemtörődömségben szenved szinte minden mioritikus vízió.
Emberiesség elleni bűncselekményekkel gyanúsítják. Ismét.
A fiatal építészeknek sikerült maguk mellé állítani pár tehetősebb vállalkozót, és az önkormányzattal is megegyeztek.
A hórukkpolitika és a villámreform legalább olyan veszélyes lehet, mint a balkáni halogatás.