Képernyőmentés
pártoskodás
MTímea
2019. szeptember 22. vasárnap, 18:00
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.

Megjelen az Erdélyi Magyar Néppárt Kolozs megyei szervezetének Facebook-oldalán egy fotó, amelyiken Csomortányi István, a párt frissen megválasztott elnöke szerepel egy csoport fiatallal, akiknek az arca el van takarva. A fotón a fiatalok náci karlendítést imitálnak.

A képhez annyi megjegyzést fűztek, hogy

„Csomortányi elmondta: az elmúlt hat hónapban elvégzett munka eredménye, hogy mára már egy egységes és tettre kész Néppárt áll a közelgő önkormányzati választások előtt.”

Ezt az elnök a néppárt marosvásárhelyi küldöttgyűlésén jelentette ki, ahol a küldöttek megerősítették pártelnöki tisztségben, miután márciusban aggályok merültek fel az elnökválasztás eredményét illetően. Hogy mennyire egységes és tettre kész a párt, azt minimum megkérdőjelezi, hogy saját Facebook-oldalukon ilyesmit terjesztenek.

A fotót egyébként a Facebook pár óra múlva eltüntette, mivel az nem felelt meg közösségi alapelveinek.

A Kolozs megyei szervezet közleményben tisztázza: valakik jogosulatlanul fértek hozzá az Erdélyi Magyar Néppárt Kolozs megyei Facebook-oldalához, és feltörték azt, majd

„ismeretlen eredetű és kétes hitelességű tartalmat töltöttek fel”.

A közlemény szerint az elmúlt időszakban már számos hasonló, lejárató célú tartalom jelent meg, melyek számukra azt igazolják, hogy: a „néppártos munkánk jó irányba halad, még ha ez bizonyos politikai köröknek nem is tetszik, s ezért céljuk a Néppárt rossz színben való feltüntetése és az előttünk álló munka akadályozása.”

Mihály Ágnes Kolozs megyei elnök a fotó alá azt a hozzászólást tette, hogy „A megyei szervezet nevében trollkodni nem korrekt. MEGYEI ELNÖKként elhatárolódok az ilyen megnyilvánulásoktól!”

Időközben Csomortányi István is közleményt küldött, melyben azt írja, az EMNP egyre sikeresebb, fiatalosabb, ami sokaknak nem tetszik, ennek a számlájára írható a fiatal kori fotójának felhasználásával készült „ízléstelen Facebook-os manipuláció”, vagyis az „egyértelműen látható módon manipulált” fotó közzététele.

„Miután az elmúlt években végzett munkámmal kapcsolatban sem magánéleti, sem korrupciós, sem egyéb támadási felületet nem adtam, továbbá egyetlen leírt vagy kimondott mondatomban ellenem felhasználható, akárcsak a szélsőségesség gyanúját is felvető tartalmat nem lehet találni, a jelen esetet elkövető erők a korábbiakhoz képest új eszközhöz nyúltak.”

Az esettel kapcsolatban a szükséges jogi lépések lehetőségét is vizsgálja az EMNP.

Bár a közlemények és Mihály Ágnes sem utal rá, de a korábbi Facebook-bejegyzésekből egyértelműen látszik, hogy a fiókhoz annak a Soós Sándornak is hozzáférése volt, aki bíróságon perli az EMNP-t miután alul maradt a szerinte szabálytalanul megszervezett márciusi küldöttgyűlés elnökválasztásakor.

comments powered by Disqus
Bár ünnepelni talán még korai lenne, az ítélet ugyanis még nem jogerős, és mindez Romániában történik.
Hol szálljanak meg az idesereglő turisták, ha nincs elég férőhely?
A parlament rábólintott a módosításra, így most jöhetnek a már megszokott, hónapokig tartó viták.
Igazán furcsa, hogy egy olyan ország államelnöke pózol kultúremberként, amely országban az olvasást nagyjából száműzték a közéletből. Van viszont állandó politikai hisztéria.
sőt, vissza kellene térnie oda, ahonnan elindult. Bukarestbe. Cristian Tudor Popescu írása.
De van egy rossz hírünk is: nem tudni, mennyire tojnak majd az illetékesek a szigorú törvényre.
Knónikus nemtörődömségben szenved szinte minden mioritikus vízió.
Emberiesség elleni bűncselekményekkel gyanúsítják. Ismét.
A fiatal építészeknek sikerült maguk mellé állítani pár tehetősebb vállalkozót, és az önkormányzattal is megegyeztek.
A hórukkpolitika és a villámreform legalább olyan veszélyes lehet, mint a balkáni halogatás.
A rácsok mögül ujjal mutogat a bukott kormányfőre EU-s pénzekkel kapcsolatos csalással vádolva őt.
Három napja keresik a rendőrök, a csendőrök és a hegyimentők.
A kincses város egyelőre utolérhetetlen Romániában a tömegközlekedés fejlesztésében.