Fotó: Haáz Vince/Székelyhon
2. felvonás
Szerző: Főtér.ro
2019. szeptember 19. csütörtök, 20:12
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.

Eddig tartott a titkolózás: ma kiderült, hogy az RMDSZ ismét Soós Zoltán múzeumigazgatót indítja Marosvásárhelyen a polgármesteri székért, akárcsak 2016-ban, amikor alig több mint 1700 szavazattal kapott kevesebbet, mint a 2000 óta regnáló Dorin Florea.

Soós elindítása 3 évvel ezelőtt is viszonylag meglepő volt, és ezúttal sincs másképp, ha arra gondolunk, hogy júniusban még hevesen bírálta az azóta felszámolt marosvásárhelyi RMDSZ-t, és bejelentette, minden tisztségéről lemond, míg a belső konfliktusok nem oldódnak meg.

Csütörtökön egyébként Mark Hermann Christian is bejelentette, hogy függetlenként megméretkezik a polgármester-választáson. Ő 2018 júliusáig a Szabad Emberek Pártja (POL) színeiben ült a városi önkormányzati képviselő-testületben, majd váratlanul bejelentette a kilépését, azóta hátralépett a helyi politikában.  

comments powered by Disqus
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.
Csodák márpedig vannak.
A parlament megszavazta a bizalmatlansági indítványt.