Bodogság!
MTímea
2019. szeptember 17. kedd, 15:23
Kollégáinak köszönhetően megússza az eljárást a volt egészségügyi miniszter.

Hálás lehet a kollégáinak Florian Bodog volt egészségügyi miniszter, mert megmentették egy büntetőeljárástól. Jelenleg a PSD színeiben szenátor politikus ellen közokirat-hamisításért és hivatali visszaélésért indult volna eljárás, de a szenátus jogi bizottsága nem hagyta jóvá az ügyészek kérését a mentelmi jog visszavonásáról.

A bizottság elnöke, Robert Cazanciuc szerint nincs ebben semmi különös: Bodog tisztázta magát az ülésen, a kilenc tagú bizottságból öten mellé álltak, ketten tartózkodtak, és csak ketten szavaztak a büntetőeljárás engedélyezése mellett.

Az Országos Korrupcióellenes Ügynökség (DNA) szerint Florian Bodog volt egészségügyi miniszter mandátuma idején közbenjárt, hogy személyi tanácsosa 12 hónapon keresztül felvehesse fizetését, noha egyetlen alkalommal sem jelent meg a munkahelyén, így persze nem is láthatta el a munkaszerződésében rögzített feladatokat. Bodog 2017 februárja és 2018 januárja között alá is írta a fiktív munkatársnő jelenlétét igazoló jelenléti íveket, aki összesen 77 985 lejt kapott a fiktív szolgáltatásaiért. 

comments powered by Disqus
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.
Csodák márpedig vannak.
A parlament megszavazta a bizalmatlansági indítványt.