Az Égett kő ház környékén új szállodák épülnek | Fotó forrása: Wikipedia
Mindent a pénzért
MTímea
2019. szeptember 13. péntek, 13:05
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.

A Bucsecs-hegység egyike Románia legszebb magashegyi vidékének, ahol a természet érintetlen és háborítatlan pompájában csodálható meg. Ez kerül veszélybe azáltal, hogy kiadták az első építkezési engedélyeket hétvégi házak, panziók és szállodák építésére a természetvédelmi övezet területén, és a jelek szerint nagy az érdeklődés a befektetők részéről az itt vásárolható földek iránt.

A Dâmboviţa megyei hatóságok, a Moroieni-i önkormányzati testület és a Bucsecs Nemzeti Park vezetősége is jóváhagyta az építkezéseket. Az Égett kő (Piatra Arsă) ház közelében, egy 10 hektáros területen idegenforgalmi központot alakítanának ki, több szállodával, panzióval, úszómedencékkel, pihenőövezetekkel, parkolókkal, sportpályákkal, sőt még egy helikopterleszállót is terveznek. A beruházások hírére megugrott az érdeklődés az itt található telkek iránt, jelenleg 19 euróért árulják a földek négyzetméterét az interneten.

Elkezdték építeni az utat az első hétvégi házhoz is, melyet szintén engedélyeztek a hatóságok. A ház  vízellátását ciszternákkal oldják meg, napelemeket szerelnek fel, és gondoskodnak a szennyvízelvezetésről is.

Bár a helyi polgármester örömmel számolt be arról, hogy a befektetőkkel együtt infrastruktúra is érkezik az Égett kő környékére, nem mindenki örül az esztelen építkezésnek. Sinaia polgármestere a hegy elcsúfításának tartja a felelőtlen fejlesztéseket, a környezetvédők pedig attól tartanak, hogy az építkezésekkel járó több tonnás teherszállítók az egész Bucsecs-fennsíkot tönkreteszik.

 

comments powered by Disqus
Erősen jól kell lavíroznia az új román kormány hajójának a PSD által hátrahagyott vízi aknák között, ha nem akar nagyon hamar a levegőbe repülni.
Ha azt hittük, hogy a korrupcióellenesek makulátlan múlttal rendelkeznek, olvassuk el, mit derített ki Dan Barnáról a Rise Projekt.
Az ország, ahol Drakula, Jézus Krisztus, a Ferrari és a szekér egyáltalán nem véletlenül találkozik a csipkés márványpalota udvarán. Radu Paraschivescu írása.
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Egy megtévedt kisember pokoljárásán keresztül beszél a magyar közállapotokról a magyar blues „atyja”.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
A híres vásár ma már múzeum. A szeretetteljes, toleráns, orgiasztikus, alkualapú árucsere múzeuma. De figyelem, aki naiv, ma is könnyen szopóágra kerül!
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.