Az Égett kő ház környékén új szállodák épülnek | Fotó forrása: Wikipedia
Mindent a pénzért
MTímea
2019. szeptember 13. péntek, 13:05
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.

A Bucsecs-hegység egyike Románia legszebb magashegyi vidékének, ahol a természet érintetlen és háborítatlan pompájában csodálható meg. Ez kerül veszélybe azáltal, hogy kiadták az első építkezési engedélyeket hétvégi házak, panziók és szállodák építésére a természetvédelmi övezet területén, és a jelek szerint nagy az érdeklődés a befektetők részéről az itt vásárolható földek iránt.

A Dâmboviţa megyei hatóságok, a Moroieni-i önkormányzati testület és a Bucsecs Nemzeti Park vezetősége is jóváhagyta az építkezéseket. Az Égett kő (Piatra Arsă) ház közelében, egy 10 hektáros területen idegenforgalmi központot alakítanának ki, több szállodával, panzióval, úszómedencékkel, pihenőövezetekkel, parkolókkal, sportpályákkal, sőt még egy helikopterleszállót is terveznek. A beruházások hírére megugrott az érdeklődés az itt található telkek iránt, jelenleg 19 euróért árulják a földek négyzetméterét az interneten.

Elkezdték építeni az utat az első hétvégi házhoz is, melyet szintén engedélyeztek a hatóságok. A ház  vízellátását ciszternákkal oldják meg, napelemeket szerelnek fel, és gondoskodnak a szennyvízelvezetésről is.

Bár a helyi polgármester örömmel számolt be arról, hogy a befektetőkkel együtt infrastruktúra is érkezik az Égett kő környékére, nem mindenki örül az esztelen építkezésnek. Sinaia polgármestere a hegy elcsúfításának tartja a felelőtlen fejlesztéseket, a környezetvédők pedig attól tartanak, hogy az építkezésekkel járó több tonnás teherszállítók az egész Bucsecs-fennsíkot tönkreteszik.

 

comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.