ki ússza meg?
gycsaba
2019. szeptember 13. péntek, 19:24
Kellett néhány év, míg az illetékes elvtársak rájöttek, mi zajlik az orruk előtt.

Kezdjük azzal, hogy egy civil akciócsoport petíciót indított annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy az ivóvízfogyasztók egészségével játszanak mindazok, akik szemet hunynak a törvénytelenségek fölött.

Ebben leírják, hogy a Tárnica-tavon évek óta motorcsónakokkal, vízi robogókkal, s újabban hidroplánokkal is szelik a víztükröt, pedig ez elvileg törvénytelen.

A petíciót már több mint hatezren aláírták, és a prefektúra csak most jelentette be, hogy ellenőrizték mindazokat, akik pontonokat helyeztek a tóra, s akinél nem találtak erre vonatkozó engedélyt, megkínálták egy 35 ezer lejes bírsággal.

A kormányhivatal ugyanakkor összehívná a sürgősségi esetekről döntő megyei bizottságot is annak érdekében, hogy végérvényesen betiltsa a csónakázást a Kolozsvárnak ivóvizet biztosító tavon. Mert most valamiért sürgőssé vált a dolog.

Jó reggelt kívánunk!  

comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.